בדיקת אקו לב לאחר בדיקת רופא תעסוקתית שאיבחנה איוושה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

02/07/2019 | 23:39 | מאת: שגיא

דר' שלום, הרופאה במקום העבודה איבחנה איוושה בלב ושלחה אותי לאקו לב. האם יש מה לדאוג ומה המשמעות של "עלי המסתם האורטלי מעובים". אני בן 42,גובה 1.81 מ' ומשקל 100 ק"ג. מצאים: :Findings חדר שמאל: בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין. תפקוד דיאסטולי תקין של חדר שמאל. חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. עליה שמאלית: בגודל תקין. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. מסתם אאורטלי: עלי המסתם האורטלי מעובים. מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. אין סיגנל TR להערכת לחץ בחדר ימין. לחץ דם ריאתי תקין. תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. אבחנות: :Diagnosis NORMAL LEFT VENTRICULAR SYSTOLIC FUNCTION ESTIMATED LVEF 60% NORMAL LV FILLING PRESSURE THICKENED AORTIC VALVE NORMAL RV SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION Rhythm: Normal sinus rhythm Heart rate: 73 bpm Height: 181 cm Weight: 100 Kg BSA: 2.2 m2 BMI: 30.52 סיבת ההפניה לבדיקה: MURMUR Cardiac Chambers LVEDd (2D) 47 mm (39 -53) IVSd(2D) 10 mm LVESd(2D) 23 mm ( -) LVPWd(2D) 9 mm LVEDV (56 ml-104 ml) LV Mass(2D ASE) 153 g (66-150) LVESV (19 ml-49 ml) LVMass Index 69.7g/ m2 Diastolic Function Mitral Flow MV E Vmax 0.81 m/s MV A Vmax 0.54m/s MV DT 178ms MV E/A 1.50 Tissue Doppler (MV Annulus) MV E' septal 0.09 m/s MV A' septal MV E' lateral 0.12 m/s MV A' lateral MV E/E' lateral 6.80 MV E' average 0.10 m/s MV E/E' average 7.71 MV E/E' Septal 9.39 Right Ventricle TAPSE 25.97 mm (>16mm) RV Tei Index RVS vel 11.97cm/s Left Atrium LA Diameter(2D) 33 mm (27 - 38) LA Area 15.6 cm2 LA Volume, AL4 41 ml LA Vol Index, AL4 18.6 ml/m2 Right Atrium RAs Ant-Post (29 mm-45 mm) RAs Sup-Inf 46 mm RA Area 15.0 cm2 RA Vol. 39 ml RA Vol. Index 17.7 ml/m2 Aorta Aortic root (2D) 22 mm Ascending aorta 30 mm Aortic arch: בתודה מראש

עיבוי עלי המסתם האאורטלי במידה ותפקוד המסתם תקין - אין לו כרגע שום משמעות. מחייב המשך מעקב באקו בעתיד.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים