בדיקות ללב ותוצאות.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/04/2019 | 13:12 | מאת: נועם

דוקטור שלום אם לפני שנה בוצע אקו לב ובדיקת מאמץ שיצאו תקינים ! שאלות: 1.יכול להיות מצב שהם לא מצאו אי ספיקה לבבית שקיימת? 2.האם אקו ובדיקת מאמץ מאתרות אי ספיקה בכל דרגה שהיא גם בדרגה הכי קלה? 3.האם יכול להיות מצב שבמשך השנה מחלוף הבדיקה התפתחה אי ספיקה או שהבדיקה תקפה לאורך שנים ולא יכול להיות מצב כזה ... תודה מראש!!

מה זה אי ספיקה לבבית? אי ספיקת לב זו הגדרה קלינית ולכן לא אקו ולא בדיקת מאמץ מאבחנות אי ספיקה.

05/05/2019 | 10:26 | מאת: נועם

אי ספיקה לבבית זה לא איסכמיה? אם אקו בודק תפקוד לב הוא אמור למצוא פגמים בתפקוד אם יש , מה שמצביע על איסכמיה.. שןב.. הוא מאתר איסכמיה בכל דרגה שהיא? מה זה אומר קלינית .. יש לי קושי רב לעשות מאמצים איך תדע אם סובל מאי ספיקה או לא.. תודה

אי ספיקת לב זה תסמין קליני (סימפטומים,תלונות) של קוצר נשימה במאמץ,עייפות, בצקות אקו מדגים את תפקוד הלב ויכול להצביע על הסיבה לאי ספיקה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים