כדורים האם הם יכולים להשפיע על הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/03/2019 | 13:22 | מאת: יוני

שלום האם כדורים מסוג ציפרלקס קלונקס וכול סוגי הכדורים האלו מהמשפחה הזאת יכולים לפגוע בלב ? בקצב הלב? להשפיע עליו במידה כזו או אחרת ?

29/03/2019 | 16:19 | מאת: Big Nog

בגדול לא. אבל, ויש כאן אבל חשוב, במקרים שציפרלקס ניתנת במינונים גדולים מעשרים מ״ג ליום (20) היא כן יכולה להשפיע על תפקוד הלב ולגרום לQT מוארך - כלומר לגרום להפרעות קצב מסכנות חיים (ולכן הרבה ארגונים רפואים במדינות שונות קבעו באופן נחרץ שאין לחרוג מ20 מ״ג ליום). קלונקס לא מסכן את הלב. כמובן שגם הוא, כל עוד שנלקח בכמויות סבירות ולא מוגזמות.

30/03/2019 | 18:01 | מאת: יוני

שלום דוקטור אם כול הכבוד שאנשים עונים לי כאן הייתי רוצה תשובה מפי מומחה ולא מאנשים שנעזרים בדוקטור גוגל וכאלו.. אודה מראש.....

הציפרלקס שייך לקבוצת תרופות שנקראות SSRI שאכן יכולות להשפיע גם על הלב. הן משפיעות על מערכת ההולכה החשמלית ומאריכות בתרשים האק"ע מקטע שנקרא Q-T . הארכה של מקטע ה Q-T עלול לגרום להפרעות קצב חדריות מסכנות חיים. הדבר תלוי מינון ומתרחש בעיקר במינונים הגבוהים אך כל מי שנוטל ציפרלקס בכל מינון חייב לבדק את מקטע ה Q-T . הקלונקס שייך למשפחת הבנזודיאזפינים ובדרך כלל ובמינונים מקובלים איננו משפיע על הלב.

01/04/2019 | 16:37 | מאת: יוני

שלום שוב דוקטור אליאן הגדול ואוו אז איך מיליונים בעולם כולל בארץ נוטלים ציפרלקס אם זה מה שזה עושה ללב ? ויש קרדיולוג מסויים שגם שאלתי אותו על ציפרלקס וקלונקס והוא בניגוד אליך אמר ששתיהם פוגעות בלב בעוד אתה אמרת שציפרלקס בעיקרו פוגע בלב במקטע q-t אז האם באמת גם קלונקס פוגע? התחלתי לנטול קלונקס עקב חרדה 0.5 בינתיים למשך שבוע פעמיים ביום כך שאני רוצה להבין.. הכדור בהמלצת רופא פנימי כללי... אמרת לי: הקלונקס שייך למשפחת הבנזודיאזפינים ובדרך כלל ובמינונים מקובלים איננו משפיע על הלב. אודה על התשובה

לא שתיהם אלא שניהם.. והם לא פוגעים בלב וניתן לקחת את שניהם בתנאים שכתבתי קודם.לבדק אקג לבדק Q-T והכל טוב

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים