חסם הולכה LBBB ומשמעותו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/03/2019 | 01:08 | מאת: בתיה

בת 68. נתגלה באקראי lbbb חדש בא.ק.ג. הובהלתי למיון ושם שללו התקף לב - טרופונין היה שלילי. CRP היה תקין. ביקרתי אצל קרדיולוג ולאחר שעזבתי נזכרתי שהעיר דבר-מה בהקשר לחסם ההולכה שלא ממש קלטתי ושכחתי לשאול. זה היה בעניין היות ה-lbbb 'מסוג מסוים', כלומר אינו מלווה בתסמינים של QRS או QS או משהו דומה, ובכך הוא פחות חמור. ייתכן שאני 'מקשקשת' לשווא שכן כאמור לא הבנתי אל נכון את הנאמר. רק נאחזתי ב'לא חמור'. אשמח אם תוכל לשפוך אור בנדון. ועוד משהו: לצורך המשך בירור נתבקשתי לבצע אקו לב במאמץ או מיפוי לב. מה מבין השניים יעיל יותר במקרה של lbbb, ובהינתן הקרינה במיפוי או הזרקת חומר ניגוד (?) האם לא כדאי להימנע? ואחרון: מה הנזק שנגרם ע"י ה-lbbb ? האם ועד כמה הוא עלול להחמיר עם הזמן? והעיקר - האם ייתכן גם שייעלם? תודה וברכה חמה בתיה

נתחיל מהסוף - להיעלם לא יעלם .זוהי הפרעה חשמלית ,החשמל בלב עובר בשני צרורות ימני ושמאלי ובשמאלי אצלך ישנה בעיה. כדי לחפש מה הסיבה יש לבצע גם אקו במנוחה וגם בדיקה במאמץ - במקרה זה עדיף מיפוי לב עם חומר הקרוי דיפירידמול. ועם הבדיקות הללו תחזרי לקרדיולוג ותהיי יותר קשובה למה שהוא מסביר...

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים