מבחן לב -ראיה לא תקין.אך מבחן מאמץ ואקו תקינים.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/03/2019 | 16:09 | מאת: דינה

שלום רב! אני זקוקה מאוד ליעוץ.לבני בן 23 לאחרונה יש כאבים בחזה במאמץ וקוצר נשימה. נעשו אין ספור בדיקות אקו וגם אין ספור מבחני מאמץ והכל היה תקין לחלוטין. בבדיקת מאמץ לב-ראיה: מגבלה לבבית: זמן הבדיקה-7.5 דקות.דופק מירבי 173(87 מהחזוי) שהושג ברמת RER=1,28(מיצוי מאמץ מלא,פיסיולוגית) לחץ דם במנוחה 138/79.לחץ דם בשיא המאמץ 161/86 רמת VO2 מירבית:20(44% מהחזוי) רמת O2-Pulse מירבית:8(50% מהחזוי) רמת VAT - 10(22% מרמה מירבית מרמת VO2 חזויה).אין שינויים באקג. אני מודאגת מאוד ואשמח לדעת: 1. האם יש מצב שמבחן לב-ראיה לא תקין ויחד עם זאת בדיקת אקו לב במאמץ ובדיקת מאמץ תקינות? 2.מהי משמעות הנתונים שציינתי. 3. מהי הבעיה שעלולה לגרום לנתוניהבדיקה כאלה? התור לקרדיולוג עוד חודש ולכן עליי לדעת ,האם עלינו לחפש דרכים להתקבל בהקדם האפשרי. חשוב לציין שמדובר בבחור גבוה ורזה. בתודה ובברכה, דינה

אני לא רואה איפה בבדיקת הלב ריאה במאמץ התוצאות מכוונות דווקא לבעיה לבבית. או שלא כתבת את כל הנתונים . אם הבן עשה אין ספור בדיקות קרדיאליות כולל בדיקות מאמץ ואקו והן היו תקינות אז אפשר לחכות לבדיקה של הקרדיולוג גם בעוד חודש.

07/03/2019 | 20:15 | מאת: דינה

ערב טוב,דוקטור! בסיכום הבדיקה כתוב הגבלה לבבית.את זה רשמתי גם בהודעה הקודמת והומלץ לעשות אקו לב במאמץ. תודה. דינה

אז אולי אקו באמת במאמץ יתן תשובה . ואם האקו במאמץ יהיה תקין ?

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים