דקירות צד שמאל - ממה עשוי לנבוע?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/03/2019 | 19:59 | מאת: ארזי

לאחרונה, מידי פעם מרגיש דקירות בחזה שמאל. שניות בודדות. עברתי סקירה מקיפה של הלב, בגלל היסטוריה משפחתית. לחד תקין, כנ"ל כולסטרול ולא חולה סכרת. אקו מאמץ, מיפוי מאמץ - תקין. בצינטור וירטואלי (לפני כשנה) 25% טרשת ב 1-2 עורקים (לא זוכר). כמו כן בדופלר צוואר עד 50% בעורק שמאל. מאז לוקח ליפיטור ומיקרופרין. האם הדקירות האלו מקורן קרדיולוגיות? ואם לא - מה כן? והאם יש בדיקה כלשהי שלא עשיתי ורצוי לעשות על מנת לשלול? אציין שסובל כ 6 חודשים מתחושת שיוט / חוסר יציבות (כנראה ממקור וסטיבולרי) מה שהבא אותי לעשות את כלל בדיקות הלב שתיארתי לאור ההיסטוריה במשפחה. תודה מראש!

דקירות בחזה ברב רובם של המקרים אינם ביטוי ל"תעוקת חזה" - כאב הנגרם מחסימות בעורקי הלב. דקירות לרב קשורות או למשהו גרמי בבית החזה - שריר או עצב או בלא מעט פעמים מקורן בסטרס נפשי.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים