בדיקות אקו לב ומבחן מאמץ (ארגומטריה)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

17/02/2019 | 22:05 | מאת: אביטל

שלום, לפני כחודש עברתי בדיקת אקו לב וארגומטריה עקב סחרחורות ועייפות. בסיכום הרופא שראה אותי כתב-אקו לב- חדר ימין mr קל.וארגומטריה- st ללא צניחות משמעותיות (mm,l2,l3,avf1.1ׁׂ) בסיכום הבדיקה היה רשום לעשות גם אקו במאמץ אך הרופא אמר שאין צורך. האם בכל זאת כדאי לעשות. ואם הכל היה כשורה האם בהולטר לב יכול להיות משו חדש(טרם עשיתי). אני בלחץ שיש בעיה והדבר מלחיץ אותי מאוד. אודה לתשובתך!

אם האקו תקין וכך גם הארגומטריה אז למה באמת לעשות אקו במאמץ? הולטר לב היא בדיקה שונה שיכולה לתת תשובה האם במהלך הבדיקה נרשמות הפרעות בקצב הלב.

19/02/2019 | 14:53 | מאת: אביטל

האקו לב וארגומטריה היו תקינים עם ההערות שרשמתי במייל הקודם. אז הגיוני שאם הם תקינים ההולטר יכול להיות לא תקין? ואם ההולטר לא תקין ויש הפרעות בקצב הלב אז מה עושים עם כך? והחוסר שיווי משקל ועייפות מייחסים את זה יותר להפרעות בקצב הלב או לאקו וארגומטריה? תודה ד'ר

אין כרגע מה ליחס לאקו ולארגומטריה שהם תקינים. אם בהולטר יהיו הפרעות קצב,צריך לראות באלו הפרעות מדובר ורק אז ניתן יהיה לחשוב אם זה מסביר את הסימפטומים,

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים