תוצאות אקו לב ושימוש בפיקולקס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

06/02/2019 | 01:23 | מאת: חנה

שלום רב, עד לפני חמש שנים הייתי במעקב קרדיולוג שנתי עקב רשרוש בלב,לחץ דם לא יציב ודופק שלעיתים עולה. עשיתי בדיקות שלא הראו בעיה רצינית .אני מטופלת בכדורים לאיזון לחץ דם. בדיקת אקו לב אחרונה (ב-2013) הראתה: חדר שמאל-תקין, ef מוערך 65%, ללא היפרטרופיה,הפרעה דיאסטולית דרגה 1, עליה שמאלית תקינה. חדר ועליה ימנית תקינים, מסתם מיטראלי נראה תקין. אי ספיקה קלה. מסתם אאורטלי תקין. מסתם טריקוספידלי אי ספיקה קלה. מסתם ועורק ראתי תקין. קרום הלב לא נראה נוזל פריקרדיאלי. מחיצה בין עלייתית לא נראה דלף בין עלייתי בדופלר צבע. וריד נבוב תחתון ivc לא מורחב.תמט אינספירטורי נורמלי(>50%)כביטוי ללחץ תקין בעליה ימנית. לאחרנה חשה לפעמים קושי לנשום עמוק תחושה שחולפת אחרי מספר דקות ולא מפריעה לפעילות גופנית( הליכה או התעמלות מתונה) בסוף החודש עלי לעבור קולונוסקופיה בהרדמה עם חומר הכנה משלשל -פיקולקס. קראתי שאסור לשימוש אם יש אי ספקת לב. שאלותי: 1- האם השימוש בפיקולקס מסוכן לי לפי תוצאות בדיקת האקו לב.?(אי ספיקה קלה של המסתמים...)האם מומלץ להחליף למשהו אחר? 2- האם תחושה קושי לנשום עמוק מעידה על בעיה לבבית? 3- האם יש סכנה בהרדמה? 0 0

1.לא מסוכן.אין צורך להחליף למשהו אחר 2.ממש לא 3.בהרדמה יש תמיד סכנה אבל לא משהו ספציפי אצלך

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים