כאבים כרוניים בצד שמאל של החזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/02/2019 | 09:41 | מאת: נאוה

כבר למעלה משנתיים שיש לי כאבים בצד שמאל של החזה. לא התקפיים, אלא כרוניים. בשעתו בדקה אותי רופאת המשפחה ואמרה שלדעתה זו דלקת בין הצלעות לסטרנום ושזה אמור לחלוף (סטיצה נדמה לי). ובכן, הכאבים לא חלפו. בבדיקת אקו לב (ללא קשר לבעיה הזו) נמצאה הפרעה דיאסטולית דרגה 2 אם זה בכלל מרמז על משהו. בת 72 עם COPD ללא תלות בחמצן, ל"ד גבוה מאוזן פחות או יותר ופולינוירופטיה + רדיקולופטיה קלה בעקבות זרמים ותחושות שריפה ברגליים. האם יש בדיקת הדמייה כלשהי או אחרת שניתן לזהות בוודאות את המפגע או לעזוב את הכאבים לאנחות (הם לא מפריעים כמעט בתפקוד וגם לא בשנתי)?

לעזוב את הכאב לאנחות. אם שנתיים זה רק כאב .. כנראה שזה לא משהו "דרמטי". ההפרעה הדיאסטולית איננה קשורה לכאב ולא מרמזת על כלום.זו הפרעה שקשורה ליכולת ההרפיה של הלב שיורדת עם השנים ועם הגיל.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים