באיזה אחוז חסימה מומלץ צינתור?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/01/2019 | 21:16 | מאת: דוד

שלום ד"ר. ביצעתי לפני כשנה צינתור ווירטואלי. ומצאו אצלי במקום אחד 50 אחוז ובמקום אחר 30 אחוז. באיזו תדירות אני צריך ללכת להיבדק ולעשות שוב צינתור שכזה? ואיך אני יודע מה קצב התקדמות החסימה? התחלתי לקחת סטטינים, אבל אני מבין שאין דרך לדעת את התשובה המדוייקת ללא צינתור ווירטואלי. תודה מראש.

צינתור וירטואלי מצויין כשהוא אומר שאין היצרויות, כשיש אחוזים ,קטנים וגדולים,הוא לא מדייק לרב לטובה ( מראה יותר ממה שיש באמת ) לעיתים לרעה. הייתי ממשיך עם טיפול בסטטינים ועושה בשלב זה פעם בשנה בדיקת לב במאמץ מיפוי או אקו במאמץ.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים