קרדילוק - תהליך הורדת התרופה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

24/01/2019 | 22:07 | מאת: בועז

שלום, אבא שלי עבר צינטור לפני כשנה וחצי, לפני הצינטור נטל רק תרופה להורדת הכולסטרול. טרם הצינטור הרופא הוסיף לו תרופות לדילול הדם, להורדת לחץ הדם, ואמר לו שתרופה אחת שמשמשת לדילול דם יוכל להפסיק לקחת לאחר שנה (כך עשה), ותרופה נוספת (קרדילוק) יוכל להפסיק לקחת אך יצטרך לעשות זאת בהדרגתיות. בעבר אבי לקח קרדילוק 2.5 מג, במהלך השבועיים האחרונים עבר למינון קרדילוק של 1.25 מג מכיוון שהדופק שלו היה נמוך מ 50, במינון החדש הדופק שלו הוא בין 50 ל 54, מה אמור להיות השלב הבא כדי להפסיק את השימוש בכדור הקרדילוק? האם אפשר במינון כזה פשוט להפסיק את השימוש או שעדיין יש צורך בתהליך הדרגתי כלשהו? בתודה מראש על ההסבר והעזרה

הפסקת קרדילוק רצוי שתהיה הדרגתית - במינון של 1.25 מ"ג ניתן לקחת יום כן יום לא במשך שבוע ימים ואז להפסיק.

05/08/2023 | 17:01 | מאת: שרה

הייתה לי לפני כמה חודשים הרגשה לא טובה שהייתה מלווה בדפיקות לב. הרופא נתן לי קרדילוק במינון נמוך. אחרי חודש, כשדיווחתי לו על הרגשה טובה הוא אמר לי שאפשר להפסיק ושאם ההרגשה תחזור אפשר לקחת שוב לכמה ימים זה נכון? כי בעלון התרופה אומרים שאסור להפסיק ללא התייעצות עם רופא

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים