פרדקסה לאחר פרפור וכאבים במותן ימין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/01/2019 | 17:47 | מאת: עדי

שלום, בן 30. לאחרונה עברתי אירוע שני של פרפור עליות (עליו כתבתי פה לפני שבוע) ולאחר האשפוז הונחיתי ליטול פרדקסה 150 פעמיים ביום (סה"כ 300) למשך חודש ובנוסף קרדילוק. שמתי לב שבאופן מובהק כשעה וחצי-שעתיים לאחר נטילת הפרדקסה מופיעים אצלי כאבים חריפים מאד במותן ימין שלוקח להם כמה שעות טובות לחלוף לחלוטין (עד שאני נוטל את הכדור הנוסף כמובן). ממה נובע הדבר? האם זה מסוכן והאם ניתן ליטול כדור אחר שלא יגרום לכאבים הללו? תודה רבה עדי

צריך כמובן לבדק מה סיבת הכאב, כאב במותן יכול להצביע על בעיה בכליה הפרדקסה כדור שמדלל את הדם... צריך לבדק שאין קשר בין הדברים. ישנם שני כדורים " מקבילים לפרדקסה" האליקוויס והקסרלטו. החלפה כמובן אך ורק בהוראת הרופא שמכיר אותך

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים