פקקת בעת עירוי פרוקור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

16/01/2019 | 02:17 | מאת: דור

שלום, בשנים האחרונות עברתי 3 אירועים של פרפור עליות. בכל פעם מערים לי פרוקור ובמהלך האשפוז נוצרת אצלי פקקת בוריד השטחי שאליו מעורה הפרוקור שמאד מכאיבה לי ואני תמיד מבקש להחליף את הוריד ליד השנייה, כשזה נהיה בלתי נסבל (בפעם הראשונה לא הבנתי מה זה ולאחר האשפוז פניתי לקופ"ח ונערך לי US שאישר את קיום הפקקת). האם מדובר בתופעה נורמלית בעת עירוי פרוקור? בדר"כ לוקח לרופאים ולאחיות זמן להאמין לי שיש לי פקקת בוריד (אני מתלונן על קשיון וכאבים בזרוע) משום שבהתחלה אין קשיון ונפיחות של הוריד. האם תופעה שאמורה לחייב סיום מתן הפרוקור בעירוי?

צריך למצא וריד בקוטר טוב, לעשות את העירוי כמו שצריך ואז ניתן לתת את הפרוקור מבלי שתגרם פקקת

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים