כאבי חזה שקורים ב2 בלילה בדיוק ובכל לילה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/01/2019 | 10:03 | מאת: דניאלה

שלום רב, המצב הוא כזה- אני בת 32, מצב בריאותי תקין.במשפחה גם. הייתי עושה המון ספורט-הליכות וכרגע הפסקתי וגם עליתי 5 קילו בחודשים בחצי שנה אחרונה. רציתי לשאול לגבי כאבים בחזה/לב בצד שמאל במנוחה ובלילה. לעיתים אני מרגישה שם כאבים ושנה שעברה גם שהופיעו אך בבוקר צהריים ובדקה אותי אחות, א.ק.ג והכל תקין. נבדקתי כ- 3 פעמים בערך בשנתיים האחרונות. הכל תקין. אך שמתי לב למצצא חדש וקצת מדאיג- אני מזה כשבועיים מרגישה כאבים בחזה, וזה קורה בזמן שינה בלבד ב-2 בלילה בדיוק! וזה קורה כמעט בכל לילה. הכאב גורם לי להתעורר, לקום, לעמוד קצת ואף להתחיל ללכת בבית על מנת שהכאב יחלוף. הכאב הוא לא עוצמתי במיוחד אבל כואב. רמה 6 שעד 10 זה הכי הרבה מכאיב. זה מדאיג אותי היות וזה קורה כל לילה כפי שציינתי.. לעיתים עובר לאחר רבע שעה ושלשום נמשך חצי שעה ולפני שלשום נמשך לסירוגין .. כאב 10 דק רבע שעה חזרתי לישון ושוב התחיל בעודי שוכבת במיטה ומנסה לישון. לא דקירות, כאב קבוע, לוחץ בבית החזה צד שמאל. הייתי רוצה לשאול האם יכול להיות שזה נובע משינה לא טובה? אני בדר"כ ישנה על הבטן ולפעמים על הצד. אז כשמתחיל כאב שוכבת על הגב- לא עוזר. שאלות נוספות חשובות מאוד- אני משתמשת על בסיס קבוע בתכשיר לשיער "הרגיין" קצף לגברים, כמו מינוקסי לנשירה והתקרחות שהוא מכיל מינוקסידיל מעל 10 שנים האם יש קשר? פניתי לרופא עור שלא ידע לענות לי על זה. במידה והינך מכיר. אציין שביצעתי בדיקות דם כלליות והכל תקין. בבדיקת הורמונים רק התגלה הורמון גברי גבוה שגורם לנשירה שאין קשר לכאבי החזה לדעתי. דבר שלישי- אני משתמשת קבוע באבקת קולגן בערך 10 גרם ליום.. בקר/דגים, מידי יום שותה עם מיץ לוקחת כבר 3 חודשים לעור ולציפורניים בכל יום.. חשבתי אולי יש קשר לכאבי החזה בלילה, הרי הקולגן הזה זה בעצם עור באבקה אולי אני למעשה גורמת לעצמי נזק אולי זה יכול לעלות כולסטרול אולי זה מקור הבעיה לכאב בחזה? בנוסף לוקחת כדור ברזל ליום כי הברזל קצת נמוך אצלי אבל תקין. תודה, אני אשמח לתשובה מפורטת האם יש קשר לתוספים שאני לוקחת או מהניתן לעשות האם לחשוש שהמצב אכן חמור?

שאלה ארוכה - תשובה קצרה. אין לי מושג בתוספים הללו, היות ואלו לא תרופות מצילות חיים פשוט תפסיקי תוסף לתקופה מסוימת ותראי אם התופעה המוזרה נעלמת.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים