קרוטיס פנימי רבדים טרשתייםICA

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/11/2018 | 12:30 | מאת: אליהו

בן 72, ללא תרופות, פעיל מכל הבחינות, בריא. ביקשתי בדיקות אקו דופלר לב, ארגומטריה, מיפוי לב במאמץ (מופחת קרינה), סקירת סידן, בדיקת דם LPA (3.6 mg/dL), דופלקס עורקי הצוואר, דופלקס אאורטה בטנית. הכל בוצע ויצא תקין, למעט: "קרוטיס פנימי (ICA): נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגנים במוצא העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה". מה משמעות הממצא? מה לעשות? תודה.

אם כל הבדיקות תקינות לא צריך לעשות כלום חוץ מלבדוק רמת שומנים בדם ולטפל בסטטין אם הרמה מצריכה טיפול.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים