בדיקת מאמץ עם הליכון: ציון METS

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/11/2018 | 17:58 | מאת: בדיקת מאמץ

בבדיקת מאמץ עם הליכון הציון היה 8 METS. אבל מכיוון שאני סובל מפולינוירופתיה שמשמעותה גפיים תחתונות חלשות מאוד עם קושי רב ומאמץ בהליכה בשתי הרגליים ועם כף רגל ימין שמוטה DROP FOOT. המשמעות היא דומה לחיבור מישקולות לרגלי. ברור כי השקעתי מאמץ הרבה יותר גדול ביחס למצב שלא היתה קיימת הבעיה וללא ספק שהייתי יכול להמשיך יותר זמן ללא הבעיה וכך גם לקבל ציון גבוה יותר. השאלה: האם ה- MTS הנמדד הוא אכן מדוייק בהתייחס מצבי

חישוב ה METS הוא בהתאם לרמת המאמץ ולא בהתאם למגבלות הנבדק לכן אין לזה משמעות לגביך,מה שחשוב יותר זה מה היה בבדיקה עצמה.

02/12/2018 | 13:55 | מאת: METS

תודה עבור ההסבר. שאלה: האם אני במיגבלות ההליכה החמורות שלי לא השקעתי יותר אנרגיה כדי להגיע לרמת המאמץ 8, בהשוואה למצב של נבדק כמוני אך ללא מיגבלות, כלומר עם כושר הליכה טוב יותר? תודה

יש לי הרגשה שאתה מתעסק בטפל ולא בעיקר,בבדיקת מאמץ צריך להגיע לדופק מסויים ואז לבדק מה קורה, מה זה משנה כמה אנרגיה השקעת ואיך זה בהשוואה למישהוא אחר ללא מגבלה כמו שלך.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים