האם זה מוכר בספרות הרפואית?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/11/2018 | 19:42 | מאת: אבי

אם הלב מפסיק לפעום לפתע, המוח שולח מין שוק (זרם) חשמלי ללב על מנת שיחזור לפעום? קיים דבר כזה? סוג של דפיברילטור טבעי במוח? ו2 שאלות נוספות- עד כמה זמן ניתן להחיות אדם מהרגע שהלב שלו הפסיק לפעום לפני שהוא מת סופית? ומה הם הנזקים הצפויים לאדם שליבו הפסיק לפעום אך חזר לחיים לאחר מתן שוק חשמלי? תודה, אבי

לא מוכר לי דפיברילטור מוחי ששולח שוק ללב במקרה של דום לב, עם זאת הלב מקבל עיצבוב גם מהמוח וקצב הלב מושפע מגירויים המגיעים מהמוח. ברגע שהלב מפסיק לפעום עורדת זרימת דם וחמצן לכל אברי הגוף,החשוב שבהם הוא המוח ותוך 4-5 דקות מתחיל להיווצר במוח נזק לתאים שהוא בלתי הפיך . אין מדד זמן מדוייק שלאחריו אסור לנסות להחיות ומאחר ולא תמיד יש מי שצופה ברגע ההתמוטטות יש תמיד לנסות ולהתחיל בהחייאה. מידת הנזק לכל איבר ואיבר בגוף אחרי דום לב תלויה במשך הזמן שאותו איבר לא קבל דם וחמצן. ככל ששוק חשמלי ניתן מוקדם יותר,ככל שהלב חוזר לפעולה מהר יותר - הנזק קטן יותר.

04/11/2018 | 22:29 | מאת: אבי

הנזק הוא בלתי הפיך או שקיים סיכוי לשיקום כמו לאחר שבץ מוחי?

תמיד יש סיכוי לשיקום חלקי

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים