שאלה לגבי דום לב ובריאות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

30/10/2018 | 22:38 | מאת: אבי

שלום רב דוקטור ברצוני לשאול שני שאלות הראשונה היא האם יש איזה דרך לנבות דום לב כי מהמידע שיש לי היום רופאים יכולים בקלות לעשות כמה בדיקות מקיפות ולקבוע האם ישנו סיכוי שתעבור התקף לב בשנים הקרובות ולהבטיח לך שקט האם יש באפשרותי ( אני בחור צעיר ) לעשות מספר בדיקות שישללו כל אפשרות של דום לב בשנים הקרובות?והשאלה השנייה היא היום קוצבי הלב מאד קטנים לא מזיקים ועובדים מצוין מדוע לא מספקים אחד לכל אדם ממוצע מהאוכלוסייה הרי זה אחד הדברים היחידים שיכולים להציל אדם מדום לב שזו המחלה שהורגת הכי הרבה בעולם !

עשית קצת מיש מש עם כל הנתונים שכתבת.. אין בדיקה שיכולה לנבא דום לב. יש בדיקות שיכולות לבדק את תפקוד הלב ( אקו דופלר ) ,את זרימת הדם בעורקי הלב ( בדיקות מאמץ ) ואת מערכת החשמל ( אק"ג או הולטר ) קוצב לב קטן וגדול לא מונע דום לב מכל סיבה אלא רק כשאין דופק, יש מכשירים כמו קוצב שנותנים מכת חשמל כשיש הפרעת קצב שיכולה לגרום לדום לב גם הקוצב וגם הדפיברילטור,קטנים ככל שיהיו מוחדרים לגוף,לתוך הלב - הם גוף זר - וברור שיש לזה סיכונים. הרעיון לחלק לאוכלוסיה קוצבים קטנים - לא כל כך מוצלח.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים