האם כאבים בחזה שמאל לאחר אכילה מעידים על בעיה לבבית?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/10/2018 | 07:22 | מאת: ערן

אני סובל מאבים עמומים בצד השמאלי של החזה מזה תקופה ארוכה, הם מלווים אותו הרבה פעמים בשעות היום, שמתי לב שהם מתחזקים עחרי פעילות גופנית ואחרי אכילה. לפני כמה שנים אמרו לי בעקבות אנדוסקופיה שיש לי בקע סרעפתי. האם קשר בין אכילה לכאבים מעיד על בעיה לבבית או בעיה במערכת העיכול העליונה?

יכול להיות גם וגם. בקע סרעפתי יכול לגרום כאבים אחרי אכל אבל כאב שמתחזק אחרי פעילות גופנית יכול להיות ממקור ללבי. צריך לבדק אותך ,לשמע בפרוט את התלונות ואז להחליט איזה ברור צריך לעשות -לבבי,מערכת עיכול או אולי שניהם.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים