נטילת 100 מ"ג אספירין של אבי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/10/2018 | 23:42 | מאת: דור

שלום, אבי בן 88, עם אלצהיימר במצב מתקדם, מקבל 100 מ"ג אספירין ע"ב יומי (בין השאר). לפני למעלה מ-30 שנה אירוע בודד של אנגינה פקטוריס. לחץ דם, טריגליצרידים וכולסטרול תקינים. רופא המשפחה שלו אומר שבשל גילו והאירוע הנ"ל מעברו, אין היכן לרדת במינון. מנגד, הקרדיולוג של דודתי טוען כי מינון כה גבוה באדם מבוגר, על אחת כמה וכמה דמנטי, שנוטה לפול (והוא אכן נופל לפחות פעם בשבוע), שם אותו בסיכון גבוה לדימום מוחי - סיכון גדול מהסיכון לשבץ או להתקף לב בהעדר האספירין. האם ניתן להפסיק נטילת האספירין (או לרדת למינון של 75 מ"ג פעם ביומיים)? האם לאור הנ"ל ישנו סיכוי סביר שקרדיולוג, בהערכה בלתי-אמצעית מסודרת, יפסיק את האספירין?

על אירוע בודד לפני שלושים שנה באיש מבוגר בין 88 הייתי שוקל בהחלט להפסיק את האספירין לגמרי ( רק אם באמת מדובר בארוע לפני 30 שנה ומאז לא עבר לא ארוע לבבי,לא צונתר וכו... )

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים