חוות דעת לגבי רנקסה - ranolazin

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/10/2018 | 15:36 | מאת: אבי

RCA חסום לגמרי . כאבים קלים ופלפיטציות במאמץ (בעיקר בתחילת המאמץ - הליכה) תרופות חוסמות בטה גורמות לירידה קיצונית בדופק ובלחץ דם. האם רנקסה מומלצת למרות שלא רשומה בארץ.

רנולזין הינה תרופה טובה לתעוקת חזה כשנכשלו תרופות "קונבנציונליות " לפניה. כל התרופות חוסמות ביתא נוסו ? בכל המינונים? גם מינון קטן גרם לירידה קיצונית (!) בדופק ולחץ הדם? מוזר.

07/10/2018 | 09:34 | מאת: אבי

לחץ הדם והדופק נמוכים בדרך כלל וכמות מיזערית של חוסמי בטה מורידים עוד יותר. למשל שליש כדור פרולול של 10 מ"ג.

אז באמת יש בעיה לתת חוסם ביתא, רנולזין יכול להיות פתרון טוב לתעוקת חזה פחות לדפיקות לב

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים