פרפור ומדלל דם התייעצות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/09/2018 | 07:16 | מאת: דני

ד"ר נכבד, בן 60.י.ל.ד וסוכרת מאוזנים היטב. לפני יותר משנה חוויתי שני אירועי פרפור פרוזדורים שחלפו ספונטנית תוך שעות ככל הנראה על רקע אלכוהול מופרז. בין הפרפרורים חלפו כחודשיים. הקרדיולוג נתן לי קסרלטו במקום הקרטיה.(ציון 2 במבחן). שאלתי היא, מאחר ויותר משנה לא חזר הפרפור ואינני שותה כמעט האם ניתן להפסיק עם המדלל וליזור חאספירין? הקסרלטו גורם לי לשט"ד בגוף ואני חושש משט"ד במוח. אם יחזור הפרפור אשוב מיד לקסרלטו. מה דעת אדוני?

האינדיקציה לטיפול בקסרלטו לאור הסכרת יתר לחץ הדם וארועי הפרפור עדיין קיימת ולכן לא הייתי מחליף אותו עם אספירין.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים