כאב בחזה ובבטן העליונה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/08/2018 | 18:47 | מאת: אלי

שלום בבדיקת MRI שנערכה לי נמצא כמות מינימלית של נוזל פריקרדיאלי וכן בדופן החזה התחתון /בטן עליונה הקדמית משמאל ,משמאל לחלקו התחתון של הסטרנום ,נראה מבנה אובאלי מ"מ ,הממוקם בין השרירים ,עמוק לקצהו הקאודלי של שריר 13 - מוגדר היטב ,במנח אלכסוני ,שאורכו כ יש רושם שקיימת בו האדרה עם גדוליניום וכמו כן .T2W- הפקטורליס מייג'ור השמאלי .הממצא הוא היפראינטנסי ב מדגים רסטריקציה בדיפוזיה. שאלתי היא האם נוזל פריקרדיאלי יכול להיווצר עקב טיפול בשיכוך כאב כרוני בהנחיית שיקוף עם חומר ניגוד במרפאת כאב(הזרקה לאזור החזה והבטן), כחודש וחצי -חודשים לפי בדיקת ה MRI. בנוסף אשמח אם תוכלו לומר לי מה הממצאים משקפים? מצרף תוצאות בדיקת MRI תודה רבה

23/08/2018 | 01:28 | מאת: אלי

סובל מזה כשנתיים וחצי מכאבים בחזה ובבטן העליונה משמאל ,עם החמרה לאחר אוכל .28 בן גסטרוסקופיה דווחה כתקינה .בקולונוסקופיה תוארו בצקת וכיבים קטנים במעי הדק הסופי ,אך ביופסיה כנראה תקינה . .תקין 6/2018 - מיפוי עצם מ של הבטן נצפה כנראה ממצא קטן בדופן הבטן השמאלית העליונה ,מתחת לקשת הצלעות ,אך US בבדיקת . של החזה והבטן CT הממצא לא זוהה בבדיקת ממצאים: כמות מינימלית של נוזל פריקרדיאלי . בדופן החזה התחתון /בטן עליונה הקדמית משמאל ,משמאל לחלקו התחתון של הסטרנום ,נראה מבנה אובאלי מוגד היטב. במנח אלכסוני, שאורכו כ-13 מ'מ,הממוקם בין השרירים, עמוק לקצהו הקאודלי של שריר הפקטורליס מייג'ור השמאלי. הממצא הוא היפראינטנסי ב T2W. יש רושם שקיימת בו האדרה עם גדוליניום וכמו כן מדגים רסטריקציה בדיפוזיה. הכבד במימדים תקינים .לא זוהה בו נגע מוקדי חשוד . כיס המרה ,דרכי המרה והלבלב בגדר התקין . הטחול במימדים תקינים ,הומוגני . האדרנלים והכליות בגדר התקין . לא נראים קשרי לימפה מוגדלים או מסות בטניות חשודות אחרות בבטן העליונה והאמצעית . לא זוהה ממצא גרמי או ספינאלי חשוד . בדיקה זו איננה שוללת פתולוגיה גסטרואינטסטינלית. לסיכום: מבנה סולידי אובאלי קטן בדופן החזה הקדמי התחתון/בטן עליונה ,משמאל לסטרנום ,מאפייניו אינם ספציפיים. אשמח אם תאמרו לי מה זה אומר בקצרה ולאיזה רופא מומחה עליי לפנות?

הנוזל הפריקרדיאלי הוא בכמות פיזיולוגית ואין לו שום משמעות לגבי שאר הממצאים בבדיקה,שאינם קשורים ללב, עליך להתייעץ עם הרופא שהפנה אותך לבדיקת ה MRI

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים