מהי הסיבה האמיתית לטרשת עורקים?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

03/06/2018 | 12:37 | מאת: ניצן

שלום דוקטור אליאן. קראתי מאמרים והנה אחד מהם: https://academic.oup.com/qjmed/article/95/6/397/1559536 אתמצת: אין התאמה בין רמות ה LDL בדם לבין קצב התפתחות טרשת עורקים. אני בן 50 ויש לי טריגליצרידים נמוכים 35 ו LDL בסביבות ערכים של 25 וכולסטרול כולל של 194. פעיל גופנית ולא מעשן. החלטתי על דעת עצמי לבצע CT לב וגיליתי שיש לי חסימה של 50 אחוז בעורק אחד ו 30 אחוז באחר. מעבר לעניין הגנטי, האם ישנה סיבה אחרת שיכולה לגרום לטרשת להיות אצלי במצב כזה? הרי הערכים של הכולסטרול שלי ממש לא גבוהים. האם לקחת סטטינים לא יעזור לי כי יתכן והסיבה האמיתית לטרשת שלי היא אחרת? תודה מראש על התשובה!

03/06/2018 | 12:42 | מאת: ניצן

מחייבים לכתוב 20 תווים אז הנה כתבתי 20 תווים

אם ה LDL 125 - על אחת כמה וכמה !!!

יש המון מאמרים המוכיחים את הקשר הישיר בין LDL וטרשת עורקים. הבסיסל טרשת עורקים זה השומנים אבל יש עוד מרכיבים כמו דלקת ועוד.. מוזר לי LDL של 25 עם טוטל כולסטרול 194 ??? אם ב CT יש כבר עדות לטרשת יש בהחלט לשקול בחיוב טיפול בסטטין ( אלא אם כן ה LDL כל כך נמוך 25)

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים