תוצאות לאחר צנתור ראשון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

01/06/2018 | 16:43 | מאת: שירן

שלום רב, אבי בן ה70 לאחר צנתור ראשון בחייו בזמן הצנתור הפרופסור אמר לאבי בגלל קושי לחזור דרך הוריד שהעורק הראשי לא טוב כלל ויש עורק נוסף שאותו צריך לפתוח גם כן , בנוסף אמר שצריך לעשות מעקפים ולא צנתור , אבי חשש ממעקפים ולכן סירב והוחלט לעשות צנתור אחד ובעוד חודש אחד נוסף ,אך בעורק הראשי הפרופ׳ אמר שהוא לא יכול לגעת. להלן התוצאות שרשם הפרופ׳ : מהלך הפעולה : רדיאלי ימני עורק כלילי שמאלי ראשי : אי סדירויות עורק שמאלי קדמי יורד : קריבני 70% אמצעי 70% דיאגונלי 80% עורק עוקף : אמצעי 90% עורק כלילי ימני : אמצעי 80% PDA 70% מהלך הפעולה האנגיופלסטית : החולה סירב ל CABG שהוצע כאופציה הנבחרת . לאור סרובו נפתח העורק העוקף עם בלון ובהמשך עם תומך. הפעולה הושלמה עם בלון מסוג NC. המלצות: PCI לRCA בעוד חודש פלביקס לשנה מעקב קרדיולוג אבא נוטל תרופות באופן קבוע אספירין קרטיה כדור ביום אחרי אוכל , סטטור לוקח בלילה , קיבל מהקרדיולוג לפני הצנתור cardiloc ולאחר הצנתור קיבל פלאביקס , האם זה בסדר לקחת את השילוב של כולם במהלך היום ? אפשר בבקשה לקבל אבחנה נוספת והנחיות להמשך פעולה , האם עדיף ניתוח מעקפים בגילו או להמשיך בצנתור נוסף , אודה לך על היתייחסותך בהקדם , תודה מראש.

שילוב הכדורים הוא בסדר , אין עם זה בעיה אתה שואל עכשיו לגבי ניתוח מעקפים. זה קצת מאוחר מדי אחרי שהוחלט לטפל בעורקים בצינתור ובוצע כבר טיפול בעורק העוקף אם ככה צריך להשלים את הטיפול בכל העורקים לא ראיתי את דיסק הצינתור לכן לא אוכל לחוות את דעתי במדויק,ישנה על פי מה שכתבת היצרות גם בעורק הקדמי היורד LAD שכנראה צריכה התערבות ואתה כותב שאבא מוזמן לפתיחה של העורק הימני RCA... צריך לברר את הנקודה הספציפית הזו.

03/06/2018 | 09:37 | מאת: שירן

תודה על הסתייחסותך.מה לגבי העורק הראשי בו הרופא טוען שלא יכול לגעת,האם ניתן לפתוח בצנתור? במידה והחלטנו לפתוח בצנתור עורק אחד מאוחר מידי למעקפים? עוד שאלה בבקשה , לאחר הסתכלות בתוצאות אוכל פירוט באילו עורקים צריך לתת טיפול ואיזה טיפול עדיף,תודה שוב על התייחסותך

בעורק הראשי על פי הדו"ח אין היצרות שמצריכה טיפול. אם התחלתם טיפול בדרך של צינתור צריך להשלים את המלאכה ולפתוח את שני העורקים שלא טופלו LAD RCA

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים