קצב לב גבוה כבר זמן רב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/04/2018 | 22:04 | מאת: איתי

שלום רב אני בן 21 שסובל מדופק גבוה כבר כמעט חצי שנה שמאוד מפריע לי ביום יום. תסמינים שנמשכים כבר הרבה זמן: דופק גבוה מאוד 80-90 בשכיבה בעמידה 110 בהליכה 120-160 תלוי בקצב ובשיפוע ריצה קלה 180 ריצה בינונית 200 ועם קצת יותר מאמץ גם 210 ו220 . כל פעילות גופנית מלווה בתעוקת חזה בסחרחורות ובראייה קצת מטושטשת ולא ממוקדת. לעיתים הדופק עולה קצת גם אחרי אוכל. הייתי אצל רופא, אצלו נצפה במנוחה דופק 120, לאחר בדיקה הוא טען גם כי קיימת אוושה ססטולית, הרופא הפנה אותי למיון ובמיון עשו לי בדיקות דם וצילום חזה שיצאו תקינים ושלחו אותי לבירור קרדיולוגי. הייתי אצל קרדיולוג שהפנה אותי לבצע בדיקות. בדיקות שביצעתי: הולטר אקג אקו לב בדיקות דם עם דגש לtsh בדיקת מאמץ כל הבדיקות יצאו תקינות אך עם זאת אני נוטה להטיל ספק בבדיקות מכיוון שבבדיקת מאמץ שלי לא הגעתי לשלב הריצה , אחרי 10 דק בלבד הגעתי במצב הליכה בשיפוע לדופק 180 והתבקשתי לרדת בטענה שהבדיקה עד 90% אחוז מדופק מרבי , בדיקת האקו נמשכה בדיוק 2 דקות ובבדיקת ההולטר לא עשיתי שום מאמץ אפילו לא הכי קטן. הגעתי לרופא המשפחה, כל הבדיקות תקינות אך עדיין הדופק גבוה מאוד וזה מפריע לי נורא באורח החיים ובעיסוק שלי בחיים שדורש הרבה פעילות גופנית. לכן בניסיון לעזור לי קיבלתי מרשם לחוסמי בטא במינון נמוך. 1- האם כדאי לי לקחת את חוסמי הבטא והאם אפשר לעסוק בפעילות גופנית עצימה כאשר לוקחים את הכדורים. 2- מה עליי לעשות על מנת לאבחן ולפתור את הבעיה כי מאוד קשה לי לחיות ככה. אשמח מאוד לתשובה והתייחסות.

אל לך להטיל ספק בבדיקת המאמץ .זה שלא הגעת לשלב של ריצה נובע מהסיבה הפשוטה שהגעת לדופק המטרה ( 90% מ 220 פחות הגיל שלך ) מבלי להזדקק לשלב הריצה אם כל הבדיקות תקינות כולל תפקוד בלוטת התריס ואם אין לך עודף משקל וכושר גופני ירוד - עליך אכן ליטול תרופה ממשפחת חוסמי הביתא והדופק ירד.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים