לקיחת נקסיום בשל מדללי דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

28/04/2018 | 09:06 | מאת: רן

חולה לב קשיש לאחר tavi קיבל חצי שנה בנוסף לתרופות הרגילות פלויקס 75 ל-6 חודשים. מדלל דם נוסף היה אלקוויס שהיה 2.5X2 ושונה עם תום הפלויקס ע"י הקרדיולוג -למינון 5X2. בבי"ח אמרו שבגלל הפלויקס יש לקחת כל בוקר גם נקסיום-להגן על הקיבה. האם בסיום לקיחת הפלויקס יש צורך עדיין להמשיך עם הנקסיום? (כדורים נוספים שלוקח עכשיו נוסף לאלקויס(קרדילוק 2X1.25,איזטרול 1, ן1פרוקור 200) השאלה כאמור אם מכלול כדורים אלו (ללא פלויקס שהסתיים) מצריך עדיין לקיחת נקסיום כל בוקר?

אם הוא נוטל אליקוויס ללא נקסיום ואין לו בעיות בקיבה אין הכרח בהגנה עם נקסיום

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים