מיפוי לב + בדיקת סידן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/03/2018 | 23:43 | מאת: רמי

בן 72, בריא, ללא תרופות, כל בדיקות הדם תקינות, פעיל פיזית ומנטלית. הופניתי בעקבות כאבי חזה לא תעוקתיים בשמאל, והיסטוריה משפחתית (אב נפטר בגיל 56, אח צונטר בגיל 65). ביצעתי מיפוי לב במאמץ שממצאיו אם הבנתי נכון תקינים, וסקירת סידן בעורקים הכליליים שממצאיו מדאיגים אותי: * סיכום מיפוי הלב: תגובה קלינית למאמץ: לא איסכמית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפיה למאמץ: לא איסכמית. איכות ההדמיה: מצוינת. המיפוי: תקין. ממצאי המיפוי: אין עדות לאיסכמה. אין עדות לאוטם ישן. התכווצותו של החדר השמאלי תקינה. הסבירות למחלה כלילית חסימתית נמוכה. בהשוואה למיפוי ב- 2012 אין שינוי. ארטפקט: אין. * סקירת סידן בעורקים הכליליים: קצה הלב בזמן ההדמיה: 60. איכות ההדמיה: טובה מאוד. הודגמו משקעי סידן בדופן של - סה"כ 89 (11-100 = טרשת קלה). RCA (15)LCX(20) LAD (54) * סיכום המיפוי + סקירת הסידן: הממצאים מצביאים על טרשת כלילית לא חסימתית קלה, ופרפוזיה מיוקרדיאלית תקינה. ** שואל: מה מצבי? מה נכון עוד לבדוק? לטפל? צינטור? תודה.

מצבך טוב ! צינתור ממש לא צריך ,יש טרשת קלה בעורקים מתאים לגילך. טיפול - תבדק פרופיל שומנים בדם ועל פי זה צריך להחליט אם אתה צריך לקחת כדור להורדת כולסטרול ( סטטין )

23/03/2018 | 12:26 | מאת: רמי

תודה ד"ר. מה עוד עלי לעשות כדי לשפר? כולסטרול 166, טריגליצריד 129, LDL 95 ,HDL 45, NON-NON 121

דיאטה דלת שומן ופעילות גופנית.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים