מסתם אורטלי דו עלעלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

18/03/2018 | 14:26 | מאת: שני

שלום דוקטור, אובחנתי עם Bicuspid aortic Valve. ורציתי לשאול מה ההמצאים של המסתם המיטרלי והאאורטלי אומרים, האם תוצאות הבדיקה תקינות? (מהתמונה שהוספתי). בנוסף לזה עשיתי שטות וחיפשתי מידע באינטרנט, הבנתי שבגיל 30-40 נאלצים רוב הסובלים ממסתם דו עלי לעבור ניתוח דבר שמאוד מפחיד אותי. האם ישנם דרכים להימנע/לדחות את המצב הזה? האם ישנה פעילות גופנית שיכולה לעזור? או הימנעות ממאכלים מסוימים? המון תודה, שני

המסתם המיטרלי ברוך השם בסדר. מבנה המסתם האאורטלי קצת שונה מאדם רגיל, כרגע אין לא היצרות ולא דליפה של המסתם דברים שיכולים להתפתח בעתיד כנראה הרחוק. אין משהו ספציפי שניתן לעשות כמו תזונה או פעילות גופנית, יש לעקב אחרי תפקוד המסתם באקו בשלב זה פעם בשנה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים