באיזה שלב צריך לקחת סטטינים?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

15/03/2018 | 13:55 | מאת: דוד

שלום רב, אני שואל בקשר לאמא שלי בת 60 הכלוסטרול הטוטאל שלה הוא: 219.5 הטליגלצרדים: 150 HDL- 52 LDL- 137 NON LDL -167 אבא של אמי עבר התקף לב קשה בסביבות גיל 60 ככה שיש תורשה למיטב הבנתי. האם היא צריכה להתחיל לקחת סטטינים ו/או אספירין? למי לפנות לרופא משפחה או קרדיולוג? תודה מראש

ההחלטה על נטילת סטטין איננה פונקציה רק של פרופיל שומנים אלא הערכה כללית יותר של סיכון לפי גורמי סכון נוספים ( עישון סכרת יתר לחץ דם ועוד..). בכל מקרה הערך המומלץ של LDL לאמאהוא בין 100-130 כך שעם רמה של 137 אפשר להתחיל בדיאטה ופעילות גופנית ולחזור על הבדיקה. אין הוכחה שלאשה בגיל 60 יש לתת אספירין כמניעה ראשונית .

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים