צניחות מקטע st משמעותיות ( עד 1.8 מ"מ ב- V4-V6)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

04/03/2018 | 12:54 | מאת: דניאל

שלום! בן 34 מעשן גובה 181 ס"מ משקל 80 ק"ג! בבדיקת מאמץ שיגרתית לחדר כושר ללא כאבים בחזה בסוף שלב 3 היו צניחות במקטע ST עד 1.8 מ"מ ב V4-V6 הוריזונטליות( הכוונה לאופקיות? ), הבדיקה ארכה כ 12 דקות כולל התאוששות של 4 דק אקו לב במנוחה תפקוד סיסטולי תקין של חדרי הלב גדל חללי הלב תקין דופלר תקין,ממצאי אקג במנוחה NSR תקין, ללא סימני אי ספיקת לב הופנתי על ידי קרדיולוג למיפוי לב, הקרדיולוג טען שזה יכול להיות ללא משמעות ויכול להיות איזה שהיא מחלה לבבית,,, שאלתי היא מהניסיון שלך מה הסיכוי שזה באמת חסר משמעות, ושסיכוי לצנתור ? אסכמיה נגרמת מעישון? אלכוהול למשל פחית בירה ביום יכולה לגרום לזה? אני מבין ששאלתי היא בעייתית, אבל אני רוצה להישאר אופטימי ולקוות לטוב, יש סיכוי שזה משהו לא נורא? תודה וסליחה על שאלות מטומ

בהחלט יכול להיות ששינוי ה ST במבחן המאמץ הינם מה שנקרא "ממצא שגוי חיובי" שלא עומדת מאחוריו מחלה בעורקי הלב.מיפוי לב הוא בהחלט בדיקה טובה להבדיל בין מצב תקין למחלה. עישון גורם להיצרויות בעורקים והיצרויות גורמות לאסכמיה

04/03/2018 | 21:08 | מאת: דניאל

קודם כל תודה על תגובתך המהירה! אבל בתנאי שזה שגוי, למה זה קורה בכלל? והאם זה באמת מסוכן במאמץ? אגב צניחות הוריזונטליות עד 1.8 ממ זה חמור? (בתנאי שזה לא שגוי) ועוד שאלונת יש בדיקת דם לשלול אלרגיה לחומר הראדיוקטיבי שמזריקים במיפוי לב

אין בדיקת דם לשלול אלרגיה, בשלושים ומשהו שנותי כקרדיולוג לא ראיתי ולו מקרה אחד של רגישות לחומר הרדיו אקטיבי ! צניחות ST של 2 מ"מ נחשבות משמעותיות איש לא יודע למה בחלק מהאוכלוסיה מופיעות צניחות ST במבחני מאמץ, אם אקו במאמץ או מיפוי במאמץ תקינים למרות צניחות ה ST - המצב איננו מסוכן.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים