אי ספיקת לב- אבלציה והשתלת קוצב.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

29/08/2017 | 01:28 | מאת: יעקב

שלום, אימי בת ה-83 אושפזה לאחר הסתבכות של אי ספיקת לב שהשפיעה לרעה על הריאות, ונוצר מצב בו נערכנו לאבלציה והשתלת קוצב שבוטלה ברגע האחרון עקב כך שלבסוף העמסת דיגוקסין הורידה את הדופק מ-150 לנורמלי. בבית חולים שיקומי החליפו את הדיגוקסין עקב תופעות לוואי לביסופרולול, וכיום לאחר הורדת המינון מ-15 מ"ג ליום ל-2.5 מ"ג עדיין יש מצבים בהם הדופק מתחת ל-40 ולאחר מאמץ קל מעל 150 למשך כחצי שעה. האם במצב כזה עדיף לשקול שוב את הליך האבלציה ?- יש לציין עוד כי בשיקום התגלו ממצאים באק"ג שלא היו לפני כן כגון: פרפור עליות,LAFB,CRBBB ( כיום מטופלת גם בפוסיד ומדללי דם עם סטורציה של 92 בערות ו- 86 בשינה ) תודה רבה למשיב :)

מן הסתם חסרה אינפורמציה במה שכתבת כדי לתת לך תשובה מדויקת. באיזה אבלציה מדובר ? אבלציה של פרפור פרוזדורים? אבלציה אחרת? אם יש לאמא גם דופק איטי מתחת ל 40 וגם דופק מהיר מעל 150 יתכן שתזדקק להשתלת קוצב על מנת שניתן יהיה לטפל בתרופות בדופק הגבוה מבלי חשש שהדופק כתוצאה מהטיפול יהיה נמוך מדי.

03/09/2017 | 02:20 | מאת: יעקב

תודה על תשובתך מדובר באבלציה של av node והשתלת קוצב לב. הבנתי שעל אף גילה מהבוגר זה לא כרוך בסיכון גבוה..

06/09/2017 | 14:10 | מאת: יעקב

אפשר בבקשה להתייחס לשאלתי ?

מה השאלה ?

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים