עקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  לימודי רפואת שיניים

22/05/2013 | 22:09 | מאת: עדי

אני לאחר עקירה כירורגית של שן בינה כלואה עם עששת. המקום הזדהם לאחר העקירה- נפיחות בשקדים בבלוטות הלימפה ושטף דם בשקדים נפיחות בצוואר וקושי בבליעה.אושפזתי ומקבלת אוגמנטין ופליגיל במינונים גבוהים למשך 10 ימים. הלחי שלי עדיין נפוחה ונוקשה( עברו 4 ימים). מהי בעצם הנפיחות הזו? זה מוגלה בלחי? כמו כן,מאז נטילת התרופות יש לי הרבה מאד רוק בפה( נאלצת לבלוע כל כמה שניות כמויות גדולות) וזה כואב בשל הזיהום בגרון בבליעה. ממה זה נוצר וכיצד ניתן להקל? אשמח למענה על 2 השאלות

23/05/2013 | 07:38 | מאת:

הנפיחות בלחי נובעת כנראה מבצקת שתלך ותיספג בימים הקרובים נסי לבצע שטיפות עם מי מלח פושרים 3 פעמים ביום (חצי כפית מלח בכוס מים פושרים)