הרמת סינוס והשתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

24/03/2009 | 08:45 | מאת: סיון

אין לי כאבים, לא נפיחות והכל על פניו נראה בסדר. בעקבות צילום סטטוס של כל השיניים מסתבר שאני צריכה לעבור ניתוח הרמת סינוס והשתלת עצם בלסת העליונה מצד ימין מעל שיניים15 - 17. לפי דברי הרופא אין לי כמעט עצם בכלל לכן יש צורך בניתוח. שאלתי היא : מה דחיפות הניתוח ? הכי חשוב איך זה נעשה -עם הרדמה או בלי ? מה זמן הניתוח ? האם יש אפשרות רק בהרדמה מקומית? (תלוי כמה זמן יושבים עם פה פתוח?) כפי שכתבתי לא כואב לי כלום ואפילו אין לי דלקות חניכיים. אודה על תשובתך.

בקר טוב סיון, מתאורך אני למד שמתיכת העצם לשינייך אבדה וקיים צורך לעוקרן. בכדי להתקין שתלים במקומן כנראה צריך להוסיף עצם ולבצע הרמת סינוס. לגבי הדחיפות אין אני יכול להתייחס כיון שצריך לראות אותך יחד עם הצילומים הרלוונטים בכדי שאוכל לחוות דעה. כמובן שהניתוח מבוצע בהרדמה. לגבי סוג ההרדמה,זה נתון לשיקולך, מרבית המטופלים בוחרים בהרדמה מקומית בלבד כמו בעת ביצוע סתימות, מיעוטם החוששים יותר מעדיפים סוג של הרדמה עמוקה יותר המבוצעת על ידי רופא מרדים מומחה בהרדמה. זמן הניתוח להרמת סינוס הוא כשעה. בהצלחה

16/11/2009 | 14:33 | מאת: מוריאל

אני אמורה לעבור השתלה בלסת העליונה בצד שמאל במקום שחסרות 3 שיניים האם חייב תמיד שמספר השתלים יהיו כמספר השיניים החסרות?ואיך אפשר לדעת?מה חשוב לשאול את הרופא על מנת להיות בטוחה שלא "עובדים עליי" האם שתל אחד יכול לתמוך ב2 שיניים ?ומתי?

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים