הרמת סינוס שנכשלה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

23/03/2009 | 14:07 | מאת: מירה

שלום רב, ביצעו בי הרמת סינוס שנכשלה ובעקבותיה עברתי ניתוח ניקוי הסינוס, בדיעבד הסתבר כי הרופא בטעות פרץ את דופן הסינוס והחומר התפשט במערות האף, סיפור קשה. כעת, העצם השלימה את עצמה וניתן לבצע השתלה, עברו 3 שנים, שאלותי - האם לבצע השתלה פשוטה, כפי שממליצה המומחית אליה פניתי ? האם דופן הסינוס יכולה להירפא/להשתקם גם היא או שהפתח נשאר לתמיד ? תודה על תשובתך.

ערב טוב מירה, אקדים ואומר שכשלון של הרמת סינוס הוא דבר נדיר יחסית באם מבוצע על ידי רופא שזאת מיומנותו. במקרה כזה יש להמתין מספר חודשים לריפוי ואיחוי רירית הסינוס ולבצע הרמת סינוס חוזרת והתקנת שתלים. לשאלתך: באם קיימת עצם בכמות מספקת מתחת לרצפת הסינוס אין צורך לבצע הרמת סינוס. כנראה לכך את מתכוונת בכותבך "השתלה פשוטה". לצורך ההבנה אפשט ואומר שדופן הסינוס מצופה בחלקו הפנימי בקרום/ רירית דקה הדומה במעט לעור המכסה את הגוף. קרום זה מתקן ומאחה את עצמו בצורה טובה לאחר טרואמה כמו קרע שנוצר עקב מעבר של חומר אל חלל הסינוס.גם העצם משקמת את עצמה בדרך כלל בצורה טובה. כמובן שאת צריכה בדיקה מסודרת יחד עם צילומי סי טי עדכניים לאבחון נכון. אני משוכנע שניתן למצוא לך טיפול איכותי ויעיל. בהצלחה, דר' ראובן שפירא

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים