שתלים שונים ציסטה ליד שתל

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

22/03/2009 | 22:54 | מאת: בן מנשה

בפי מספר שתלים חלק שונה מהאחרים בהיותו רחב יותר ולכן פחות קרוב לסינוס ואני זקוק ל2,3 שתלים נוספים אחד מרופאי השינים מסר לי כי בשנה האחרונה פורסמה סטטיסטיקה לפיה הרמת סינוסים גרמה לבעיות בסינוסים ועל כן מומלץ להימנע מהרמת סינוסים! ליד אחד מהשתלים שאצלי בפההתפתחה ציסטה. השאלות 1. מדוע לא עדיף להשתמש בשתל בעל קוטר גדול ולקצר באורך אם זה מגיע לסינוס. כמו כן איך משתילים ומתי שתלים באלכסון או במאוזן במטרה לא להגיע לסינוס 2 האם סילוק הציסטה מחייבת הוצאת השתל ולאחר תקופה להכניס שתל חדש או את הישן 3 האם זה נכון שהוצאת השורש והשתלה נעשות באותו טיפול ביום אחד? מה העלות המשוערת להכנסת שתל כיום (הקודמים עלו לי בין 3000 ל 4000 ש"ח 4 מהו הטלפון של המרפאה שלך שבפתח תקוה? בתודה מראש לתשובותיך

לילה טוב בן מנשה, תודה על שאלותיך. אתה נשמע מעט מבולבל מהמידע שקיבלת ואנסה להאיר את הדברים בצורה עובדתית. הרמות סינוס מבוצעות בהצלחה רבה ביותר כבר הרבה מאד שנים. כמות המחקר המתועד על הרמת סינוס בצורה מבוקרת הוא הרב ביותר בתחום ההשתלות.אחוז ההצלחה המדווח לאחר תקופה ארוכה של מעקב הוא מאד גבוה. שרידות השיקום של הכתרים על גבי השתלים גבוה אף הוא. בכדי להמנע מ"בעיות" בסינוסים חובה להערך נכון לניתוח ( לבצע צילום סי טי לפני וגם עוד פעולות הדרושות לאבחנה נכונה ומלאה) ולבצע את הניתוח אצל רופא המימן בכך.אני מכיר הרבה מאד שתלים שבוצעו באתרים של הרמת סינוס ומתפקדים מצויין כבר קרוב ל 20 שנה. לשאלותיך: 1 שתלים קצרים הם פתרון של פשרה. בכדי שתבין בפשטות הדבר דומה לבנית בנין. היסודות של הבנין הנמצאים בתוך האדמה דומים לשתלים. ככל שהם יהיו עמוקים יותר הבנין יהיה יציב יותר בפני ברעידות אדמה. ככל שהשתל ארוך יותר, הכח המופעל עליו בזמן תפקוד מתפזר בלסת טוב יותר והשתל שורד יותר זמן ומתפקד טוב יותר. העליה בקוטר השתל נועדה לתת פיצוי מסוים לירידה באורך. בעת קידוח במקדח רחב יותר הדרוש לצורך התקנת שתל רחב יותר,נוצר חום יותר גבוה שעלול לפגוע בעצם ולגרום לכשלון. שתלים באלכסון מבצעים שוב במטרה להמנע מהרמת הסינוס. גם הם פתרון של פשרה וחשוב לזכור שפשרות שורדות פחות. 2 לגבי הציסטה: חובה לראות צילום רנטגן ולבצע בדיקה קלינית לתשובה מסודרת. בצורה כללית אומר שיש להבדיל בין ציסטה המפרישה דרך צוואר השתל לכוון החניכיים - שבהוצאתה / כריתתה צריך לוותר על השתל כלאמר להוציאו כיון שכשל ואז להמתין כחודשיים לפני שניתן להחליפו בשתל חדש. ( אין מחזירים שתל כושל לפה), לבין ציסטה שאינה מפרישה אלא רק מאובחנת בצילום רנטגן - אותה לעיתים ניתן לכרות בלי לפגוע בשתל כך שהשתל יכול להמשיך ולהשאר. לאבחנה ולטיפול גם חשוב להבין כמה זמן לאחר התקנת השתל אובחנה הציסטה. 3 במקרים רבים אפשר לבצע עקירה והתקנת שתל באותו המועד. בחלקם אפילו לבצע מה שאנו קוראים העמסה מיידית, כלאמר גם לשקם את השתל עם כתר זמני באותו היום כך שהמתרפא הולך עם שיניים חדשות מתפקדות מיידית. אין אנו עוסקים במחירים בפורום צר לי. 4 אם תקליד את שמי בגוגל תגיע לאתר של המרפאה ובו תמצא עוד הסברים על שתלים והרמות סינוס מסוגים שונים וגם את מספרי הטלפון. בתקווה שעזרתי לך להבין יותר. בהצלחה בטיפול, דר' ראובן שפירא

31/03/2009 | 18:51 | מאת: בן מנשה

תודה לד"ר שפירא על הכניסה המפורטת לעומק השתלים. לצערי קבלתי שתי חוות דעת משני רופאי שינים. האחד די ידוע הפסיק את החדרת השתל ברגע שהחל כאב חד מחשש שהשתל הגיע לסינוס למרות הצילום. הרופר האחר מעביר את ביצוע ההשתלה לרופא פה ולסת שאינו חושש מהרמת הסינוס. זו הסיבה שפניתי לאתר לקבל חוות דעת נוספת ושוב תודה על כך. את ההסבר לגבי העברת העומסים והכוחות בין שתל רחב וקצר לעומת שתל צר וארוך אני מקבל בערבון מוגבל, מאחר שידוע לי שהכוחות המועברים מהשתל לעצם(או הכלונס של הבניין לקרקע גדולים יותר בחלקו הראשון של השתל הולכים ומתמעטים ככל שעולים (או יורדים) במעלה (או במורד)השתל והכלונסאות.מעניין אם יש מחקרים השוואתיים?

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים