מה זה השתלות שיניים ביום אחד?

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

24/03/2009 | 21:32 | מאת: רחל

ד"ר ראובן שלום בעלי בן 59 הופנה להשתלות שיניים, התחלנו לברר קצת מידע (זה הרבה יותר יקר ממה שחשבתי...) ו2 מושגים חוזרים כל הזמן 1. השתלות שיניים ביום אחד 2. שיטת הכל על 4 all on4 רציתי לדעת בבקשה האם זה בעצם 2 מושגים שונים לאותו טיפול? אם לא אז מה ההבדלים בינהם? מה האופציה הטובה יותר ובכלל מה הטיפול הכי טוב לדעתך גם אם הוא לא זול.... תודה רבה רחל

שלום רחל, השתלות ביום אחד הכוונה היא שעוקרים את השיניים ובאותו יום מבצעים גם את ההשתלות ולעיתים גם באותו יום משקמים אותם עם כתרים זמניים, המתרפא יוצא מהטיפול עם שיניים יציבות בפה. all on 4 - היא שיטת שיקום שבא מתקינים רק 4 שתלים בלסת ועליהם מרכיבים 10 - 12 כתרים. העקירות יכולות להתבצע מספר שבועות לפני כן או באותו יום. השיקום יכול להתבצע באותו יום או מספר חודשים מאוחר יותר. הכל בהתאם לצורך של כל מטופל בהתאם למצב העצם שלו ונתונים נוספים. האופציה הטובה ביותר בדרך כלל היא זאת הבטוחה ביותר והשורדת ביותר על פי הספרות המקצועית. השיטה של עקירות, המתנה מספר שבועות, התקנת שתלים - בממוצע 8 לשיקום לסת שלמה מחוסרת שיניים, ושיקומם לאחר כ- 4 חודשים נוספים היא זאת המתועדת ביותר עם עשרות שנות מעקב ואחוזי ההצלחה המיטביים. חובה להדגיש שגם השיטות האחרות מצליחות אך בהיותן יותר חדשות אין עדיין תעוד לזמן ארוך כמו בראשונה. רופא מיומן עם נסיון בהחלט יכול להשיג תוצאות ראויות גם בשיטות אלו. בהצלחה, דר' ראובן שפירא

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים