השתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

24/03/2009 | 19:36 | מאת: מיכל

שלום רב דוקטור, היום הופנתי על ידי רופא השיניים שלי למומחה חניכיים. רופא השיניים טען שייתכן ואזדקק להשתלת עצם בשל נסיגת חניכיים קשה וכן ספיגת עצם. מה זה בעצם השתלת עצם? מהיכן נלקחת העצם? האם מדובר בהליך הכרוך בכאבים קשים יותר מטיפולים רגילים? וברשותך שאלה אחרונה, האם הליך ההחלמה ארוך? הרבה תודה, מיכל

שלום מיכל, לא ברור משאלתך האם השיניים צריכות להעקר ואחר כך יבצעו השתלת עצם לצורך התקנת שתלים, או צריך לבצע השתלת עצם למניעת עקירת השיניים. שתי החלופות קיימות ואיני יודע איזו מתאימה למקרה שלך בלי לראות לפחות צילומי רנטגן ורצוי גם בדיקה קלינית. עקרונית השתלת עצם היא הוספת עצם או חומר בונה עצם במקום שם היא חסרה. העצם נלקחת ממקורות שונים הטוב שבהם הוא המטופל עצמו ולרוב מאזור סמוך לאתר ההשתלה. מקורות אחרים שכיחים הם מעגלים צעירים, או ממקור סינתטי לחלוטין. ההחלמה מהנתוח אורכת מספר ימים קצר. השיקום מבוצע לאחר מספר חודשים. באם מבוצע על ידי רופא מיומן, בדרך כלל התהליך לא קשה יותר מעקירת שן. באם תרצי לקרוא על כך יותר את מוזמנת לגלוש לאתר שלנו שם תמצאי הסברים ותאור מקרים שביצענו: www/implant.co.il בהצלחה, דר' ראובן שפירא

24/03/2009 | 21:54 | מאת: מיכל

שלום רב ותודה רבה על התשובה, לצערי, שתי שיניים נעקרו באזור הנסיגה. אחת לפני כשנה והשניה... היום. האם תוכל לומר לי מה הם סיכויי הקליטה של העצם? האם זה עשוי לסייע בהצלת השן שלייד, שגם היא בסכנה. שוב תודה רבה, מיכל

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים