כאבים בכליות לאחר דלקות חוזרות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/02/2009 | 12:35 | מאת: שרית

לד"ר נאמן הנכבד, שלום רב!!! לאחרונה אושפזתי בבית חולים בעקבות כאבים חזקים מאד בכליות. האבחנה היתה דלקת בכליות שבסופו של דבר לא הוכחה. קדמו לאישפוז דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן שטופלו כל פעם באנטיביוטיקה שונה ושרק באחת מהדלקות הוכח כי היה אי קולי בשתן. בשאר הדלקות התרבית יצאה שלילית ובכל זאת בגלל הסימפטומים טופלתי באנטיביוטיקה. בדלקת האחרונה ניתן לי טיפול ברספרים. כעבור יום הוקלו הסימפטומים של הדלקת בדרכי השתן אך תחת זאת החלו להופיע הכאבים באזור הכליות שהלכו והתגברו בכל יום נוסף של טיפול. לבסוף שבוע מתחילת הטיפול אושפזתי, כאמור, עקב כאבים איומים בכליות, ללא חום,ללא שום סימפטום נוסף, הקאות וכו' כאשר ההשערה היתה דלקת בכליות. הוחל טיפול בזינצף אליו התפתחה אלרגיה בו במקום והטיפול הופסק מיד. לצערי, אני אלרגית להרבה מאד תרופות. המעניין הוא שככל שהזמן נקף הכאבים הלכו ופחתו בזמן האישפוז. האם ישנה אפשרות כי הרספרים הוא שגרם לכאב הנורא הזה בכליות, שהחל עם הנטילה של התרופה והלך ונעלם כשהטיפול הופסק? יחד עם זאת, בזמן הטיפול הופיע דימום בשתן. אבי סובל מ G6PD . האם גם לכך ייתכן קשר? כיום , שבוע אחרי האישפוז עדיין יש כאב עמום באזור הכליות. נעשה אולטרה סאונד כליות ודרכי השתן בבית החולים שיצא תקין. מה דעתך? תודה מראש

11/02/2009 | 20:02 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שרית! לצערי קשה לי לענות על שאלתך מכיוון שהמקרה על פניו מורכב ואין בידי את כל האינפורמציה. מטרת הפורום לענות בעיקר על שאלות אינפורמטיביות וקשה לעיתים להתיחס למקרים אינדיבידואלים. אנסה לדלות מעט אינפורמציה מהמקרה ולענות עליו. ראשית באנשים עם g6pd def יש חשש להמוליזה של דם (פיצוץ כדוריות אדומות) במצבים מסוימים ובחשיפה לתרופות מסוימות. אחד המרכיבים הינו סולפה, ברספרים יש סולפה ולכן יתכן שחווית אירוע של המוליזה של דם. האם נלקחה ספירת דם ? בילירובין ? האם את אלרגית לפניצילין ? , אנשים האלרגים לפניצילין יהיו אלרגיים לזינט בכ- 15% מהמקרים. ממליץ שתפני לרופא מטפל בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה