ניתוח וריקוצלה ובעיה בערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

16/08/2018 | 06:45 | מאת: ליאור

שלום, קבעתי ניתוח וריקוצלה בשבוע הבא ובמקביל ביצעתי בדיקת US כליות ודרכי השתן. יש בי חשש כי אני סובל מערמונית מוגדלת/דלקת/או חס וחלילה סרטן (סובל מבעיות זקפה בשנים האחרונות וכן בעיה של חסימה של השתן - זרם חלש ומטפטף). את התוצאות של הבדיקה אני אקבל רק אחרי ניתוח הוריקוצלה. השאלה שלי היא האם במידה ויש לי בעיה בערמונית זה אמור להשפיע על ניתוח הוריקוצלה באופן כלשהו? האם יש עם זה בעיה? או שאין קשר בין הדברים ואני יכול לעשות את הניתוח ללא חשש? אודה לתשובתכם בהקדם.

16/08/2018 | 10:30 | מאת: ליאור

היי, להפתעתי הגיעו התוצאות למחרת הבדיקה. יכול להיות שהזגמתי בחששות שלי. אשמח לפענוח תוצאות בדיקה, בעיקר בהקשר של הערמונית, אלו התוצאות - כליה ימנית - 11.7 כליה שמאלית 11.6 נראה שבשניהן הכל רשום כתקין (אין אבנים גושים, פרונכימה בעובי תקין, ללא עדות להידרוניפוזיס וכו) שלפוחית השתן - קיבולת טובה, דפנות חלקים ערמונית - נפח 17 סמ"ק עם הסתיידויות גסות קטנות בתוכה. אודה לתשובתכם!!

19/08/2018 | 07:43 | מאת: ליאור

כפי שציינתי יש לי בעיה במתן השתן, כתבתי שהזרם חלש, אבל זה לא בדיוק, עוצמת הזרם בסדר פשוט נראה כי ישנה חסימה כלשהי, נראה כי אין יציאה מלאה וחופשית, הזרם מתפצל ויש טפטוף בסיום. ייתכן כי מדובר בבעיה של היצרות השופכה? או שזו בעיה אחרת? ואם כן מה המשמעות של זה? כיצד מאבחנים זאת? וכיצד מטפלים?

אין קשר

מנהלי פורום אורולוגיה