ניתוח וריקוצלה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

פריון הגבר: חידושים בתחום

ניתן לאבחן את הסיבות לאי פריון אצל גברים ולבחור את הטיפול המתאים, באמצעות מדד הבוחן את רמת שבירות ה-DNA בדגימת הזרע איכות הזרע הגברי הולכת ויורדת בעולם המערבי בכלל ובישראל בפרט והדבר מדאיג ומחייב מחשבה ובדיקה של הנושא. בבדיקת זרע מלאה, כפי שמבוצעת באופן רוטיני כיום, נבדקים פרמטרים כגון: כמות (נפח וספירה), תנועתיות, צורניות, חיות, חומציות ונוכחות סוגי תאים נוספים היכולים להעיד על תהליך דלקתי או פתולוגיות אחרות. עם זאת, אף אחד מהמדדים הללו אינו נותן מידע לגבי איכות החומר הגרעיני, ה-DNA שהוא חשוב ביותר ליכולת ההפריה, התפתחות תקינה של העובר והשגת הריון. בשנים האחרונות, מדווח בספרות הרפואית על מדד חדש - DFI = DNA Fragmentation Index, הבוחן את רמת שבירות ה-DNA בדגימת הזרע. מדד זה הינו בעל חשיבות גדולה להערכה מלאה יותר של איכות דגימת הזרע, ואבחון מעמיק יותר של הסיבות לאי פריון, הפלות חוזרות והיכולת של...
ללמוד עוד על ניתוח וריקוצלה
פוריות הגבר: טיפול בווריקוצלה-תמונה

וריקוצלה היא תופעה הנגרמת מאי ספיקה ורידית באשכים. מעבר לאי...

מאת: ד"ר אלכס...
11/07/2013
פריון הגבר: חידושים בתחום-תמונה

ניתן לאבחן את הסיבות לאי פריון אצל גברים ולבחור את הטיפול...

מאת: בטי מאירי...
26/05/2009
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לניתוח וריקוצלה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ניתוח וריקוצלה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום בן 32. לאחרונה אובחנה אצלי וריקוצלה דן צדדית. נתון נוסף - בבדיקת זרע יש לי אחוז מורפולוגיה נמוך (בין אחוז ל5 אחוז) אך אני ובת זוגי נכנסנו להריון לאחר כחודש חודשיים של ניסיונות בלבד. נקבע לי ניתוח לשבוע הבא עי רופא קופח שיבוצע באסותא בשיטה המסורתית של קשירת ורידים. שאלתי היא האם לא עדיף לבצע בשיטת הצנתור? (לא מעוניין לבצע בשיטות שמבוצעות באופן פרטי). תודה רבה

אם אין בעיה להיכנס להריון ניתן לשקול להימנע מניתוח

שלום רב. לפני שנה וחצי עברתי ניתוח וריקוצלה (שיטת קשירה עליונה) באשך שמאל עקב כאבים חזקים באשך שמאל. מאז פעם ב חודש או חודשיים יש לי התקף של רגישות מטורפת בשק האשכים שמטריף אותי. מין הרגשה של רגישות שקשה לי להסביר אותה. כאילו מישהו משחק לי בתוך שק האשכים באשכים. תחושה שקשה מאוד להסביר לרופאים. ועוד יותר קשה להעביר את התחושה לכתב פה. ההתקף יכול להמשך שבוע-שבועיים רצוף ואז להעלם ולחזור שוב אחרי חודש או חודשיים. יש לציין שזה מחמיר בשכיבה. ביצעתי שוב בדיקת US אשכים ולהלן התוצאות: אשך ימין: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד. אפידידימוס תקין. אין עדות להידרוצלה . אין עדות לוריקוצלה. אשך שמאל: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד. יש לציין ציסטה צלולה בקוטר 0.4 ס"מ בראש האפידידימוס . אין עדות להידרוצלה . הודגמו סימני וריקוצלה עם ורידים עד לקוטר 0.3 ס"מ. דופלר אשכים- אין עדות להיפוך כיוון זרימה ורידית לאחר וולסלבה דו"צ. לסיכום: וריקוצלה קל משמאל כמתואר האם יש ממצא חריג בבדיקה? משהו שיכול להסביר את הרגישות? מה יכול לגרום לכאלו תחושות של רגישות קשה בשק האשכים? מה זה הציסטה הצלולה שציינו שיש באשך שמאל? משהו שצריך לטפל בו? זה ממצא נורמלי? תודה מראש

שלום רב, כאשר יש מצב חריג בשק האשכים - יש לשלול ראשית מצב המסכן את האשך או את בעליו: תסביב, סרטן האשכים או זיהום. משנשללו אפשרויות אלה - קיימות סיבות נוספות אחרות: כאב מוקרן ממקור אחר, תסמונת הכאב הכרוני, וריקוצלה, דלקת כרונית בערונית וסיבות נוספות. לפי תוצאות הסונר - נראה כי הוריקוצלה שלך אינו גדול ולכן הסיכוי שיגרום לכאב גם הוא אינו גדול. ההמלצה היא לפנות לאורולוג, לתאר היטב את הכאב, לעבור בדיקה גופנית ולהראות את תוצאות הבדיקות. בחלק מהמקרים תמצא הסיבה לתחושות, בחלק מהמקרים לא. בחלק מהמקרים יהיה ניתן לטפל במקור התחושות ובחלק רק טיפול בתסמינים. בריאות טובה, ד"ר רענן טל

דבר ראשון רציתי להגיד לך תודה רבה על כך שאתה עונה לשאלות בצורה רצינית ולא של "לך לרופא" כמו הרבה רופאים בפורומים רפואיים, שנראה לי שקצת מפספסים את המהות של פורום שאלות. לשאלה: אבחנו לי וריקוצלה דרגה 3, לא חוויתי כאבים ולכן לא טיפלתי בכך. אבל בדיקות הזרע שלי לא טובות בכלל ולכן, בעקבות הרצון שלי להקים משפחה בקרוב החלטתי לנתח ולקוות לשיפור הזרע. מהי הדרך המומלצת כיום? רופא המשפחה שלי הפנה אותי לאורולוג מסוים שעושה צינטור ואמר שזו הדרך המומלצת. מין הסתם אותו אורולוג ימליץ על צינטור. האם כדאי פשוט ללכת על זה, או שלך יש דעה אחרת? או לקשר אותי למאמרים ע"מ שאקח החלטה מושכלת? תודה מראש.

שלום שלום, תודה רבה על ההערכה שלך לתשובות בפורום, אכן מושקע בכך מאמץ, אפילו מאמץ רב. מספר נקודות חשובות: 1. הטיפול בוריקוצלה מבוסס על ניתוח או על צינתור. 2. אורולוג אינו מבצע צינתורים. אורולוג הוא מנתח או כירורג של מערכת השתן והמין בגברים וכן מערכת השתן בנשים. הוא אינו רופא מצנתר. 3. צינתור מבוצע על ידי רופאים מצנתרים. הכשרתם שונה ומבוססת על רדיולוגיה (הדמיה) פולשנית (יכולת להכנס לגוף, להגיע לאיזור הבעייתי ולטפל בו). 4. קיימים סוגים שונים של ניתוחים וסוגים שונים של צינתורים לטיפול בוריקוצלה. ההבדלים בינהם גדולים. ודאי שצינתור טוב עדיף על ניתוח פחות טוב וניתוח טוב עדיף על צינתור לא טוב. 5. ברפואה - יתרונות הצינתור הוא בעיקר באיברים שקשה להגיע אליהם. למשל צינתור מח חוסך את כל הכרוך הניתוח פתוח של המח. צינתור לב חוסך את כל מה שכרוך בניתוח לב. ניתוח וריקוצלה הוא ניתוח שההתאוששות ממנו קלה, לאחר מספר שעות ניתן להשתחרר מבית החולים. החתך הוא קטן. לכן קשה לי לראות את יתרונות הצינתור. 6. זכור כי אני אורולוג ולכן ודאי שאינני אובייקטיבי. ההמלצות: 1. למד את נושא הצינתורים ונושא הניתוחים. 2. תוכל לקרוא יותר אעל הנושא באתר שלי: www.doctal.co.il 3. לך להפגש עם מצנתר טוב ועם מנתח טוב המבצע את הניתוח בשיטה שנראית לך ביותר. שאל גם על השיטות האחרות. בסופו של דבר - החלט על השיטה המועדפת עליך אישית ושיהיה בהצלחה בטיפול. ד"ר רענן טל.

שלום רב. אני נער בן 17, ממש ברגעים אלה חזרתי מאורולוג, שלאחר הסתכלות בתוצאות בדיקת US ולאחר בדיקה ידנית, אמר שיש לי וריקוצלה ברמה 2-3. בכל אופן, הוא המליץ לעשות בדיקה לספירת זרע, ולהחליט בהתאם אליה האם יש לבצע ניתוח לתיקון הוריקוצלה. רציתי לדעת האם יש אפשרות לבצע את הניתוח גם ללא הבדיקה לספירת זרע? משום שמטעמים פסיכולוגיים, ככל הנראה, אני חושש לעשות. או שאולי יש דרך חלופית לעשות את הבדיקה, לדוגמא, להשתמש בזרע שהוצא לאחר קרי לילה, דבר שקורה לי לעיתים. חשוב לציין שהייתה תקופה של כ-חודש בערך שהיו לי כאבים באשך, אבל בחודשיים האחרונים הם אינם מורגשים, רק בעת מאמץ. תודה מראש!

שלום רב, אני חושב שבמקרה שלך כדאי לעשות ספירת זרע. אם הספירה היא מצויינת והכאב חלף - אולי אתה לא צריך ניתוח. אם קשה מבחינה פסיכולוגית - אפשר לתת את הזרע בבית ולהביא אותו תוך 45-60 דקות למעבדה. אם גם זה קשה - אולי כדאי לדחות את הניתוח קצת עד שתרגיש יותר נינוח. בברכה, ד"ר רענן טל

הכאבים חזרו לי ביומיים האחרונים, וחשוב לציין שהכאבים במאמץ לא חלפו, פשוט אני הפסקתי להתאמן. כאשר אני משחק כדורגל או עושה כל סוג של פעילות ספורטיבית אני כן חש כאב. ד"א, בתגובה למעלה שנכתבה על ידי ענת, מדובר עליי. זאת אמא שלי רשמה, והיא לא ידעה שגם אני הגבתי כאן. בכל אופן, רמת הטסטוסטרון שלי היא 4.6, שזה באזור הנמוך של הנורמה. האנדורקרינולוג שלי אומר שזאת רמה נמוכה לילד בגילי. גם עם הכאבים במאמץ (וביומיים האחרונים גם ללא מאמץ), וגם עם הירידה בטסטסוסטרון אין מקום כרגע לניתוח ללא בדיקת ספירת הזרע? אני באמת רוצה מאוד להימנע מהבדיקה לספירת הזרע.. כמובן שאם אהיה חייב איאלץ להתמודד םע כך, אבל בכל זאת. תודה מראש!