האם הכיוון ערמונית?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/04/2018 | 04:36 | מאת: אלון בר דוד

דר שלום רב בן 53 לפני חודש וחצי החלו להופיע תחושת כאב חולף בקצה הפין ( לכמה שניות ) מטריד פעמיים שלוש ביום. ללא צריבה במתן שתן. ( לציין כי בדיקת Psa בלי קשר שבוצעה לפני חמישה חודשים במסגרת כלליות הייתה 0.7 ) כל הבדיקות דם היו תקינות פניתי לאורולוג שביצע בדיקה רקטלית ומישוש PR ערמונית +1 מוצקות רגילה פי מיאטוס רחב, ללא רגישות אשכים בשק במיקום ומנח תקין אבחנות - Dysuria המלצות טיפול ע"י פרמיקסון פעמיים ביום לחודש ביקורת בעוד שלושה חודשים לאחר שבועיים בהם התחלתי לשים לב שיש טפטוף אולי בגלל ה פרימקסון פניתי בתוך התהליך לרופא המשפחה והוא הפנה ל US לברור עקב דיזוריה כליות תקין שני הצדדים שלפוחית שתן עם קיבולת בינונית סילונים תקינים דו צדדי הערמונית בנפח 14.5 סמ"ק לאחר התרוקנות 6.1 ס"מ בדיקות שתן תרבית - תקינות כולן בדיקת pcr כלימדיה ו נססרייה - תקינות אתמול סיימתי את החודש פרימקוסין עדיין טפטוף מעצבן הכאב עבר בקצה הפין אך מידי פעם לסירוגין תחושת אי נעימות בקצה הפין ( אך לא כאב ) תכיפות במתן שתן אך לא דחיפות משהו לא נעים קימה בלילה למתן שתן פעם או פעמיים שאלותיי בתודה מראש כיצד האורולוג רשם ערמונית +1 ואילו באולטרה סאונד הגודל 14.5 סמ"ק? והאם זה הגורם לטפטוף ולאי נוחות והתכיפות או ייתכן שזהו תופעות לוואי של ה פרימקסון ? תודה על פועלך

פעמים רבות יש פער בין US לבדיקה רקטלית, פרמיקסון אינו תרופה כי אם תחליף מזון ואיני מודע לתופעות לוואי של תחליף המזון הזה

מנהלי פורום אורולוגיה