התייעצות לאחר ביופסיה של הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/11/2017 | 10:24 | מאת: דב

שלום רב, בן 69 בריא בדר"כ למעט יתר לחץ דם מאוזן. בשל עליית psa מ-2 ל-5 (במשך 4 שנים) וללא תסמינים גופניים בוצע trus. בבדיקה רקטלית גוש לא נמוש ולא נמצא כל ממצא חריג. ב- trus גבולות שמורים (בתוך הערמונית ומחוצה לה) וכן ללא פריצה. ערמונית בגודל 22. בתוצאות הביופסיה: משני צידי הערמונית 5 מתוך 6 גלילים נגועים. צד ימין גליסון 7 (3+4) בשיעורים בינוניים לדברי הרופא. צד שמאל גליסון 6 (3+3) בשיעורים נמוכים לדברי הרופא. הרופא הציע לי 3 אופציות שיכולות להיות רלוונטיות למצבי: ניתוח, קרינה חיצונית וקרינה פנימית. לפני כן שלח אותי לבצע מיפוי PSMA. שאלותיי: מה ניתן לאמר על מצבי? מה הסיכוי בנתונים (בין היתר שאין פריצת קופסית, מדד הגליסון, גוש לא נמוש בבדיקה רקטלית וללא תסמינים גופניים) שציינתי לפיזור גרורתי מרוחק? יש עדיפות לאחת מ-3 השיטות במצב כמו שלי? התרשמתי מהסבר הרופא ש-3 השיטות טובות למצבי. לדעת הרופא לא כדאי במצב שלי לבצע "מעקב אקטיבי". כמו-כן, הרופא ציין שאין דחיפות בקבלת החלטה לגבי איזה טיפול היינו מעוניינים ואנחנו יכולים "לקחת" חודש - חודשיים ולהחליט. תודה.

לטעמי, PET PSMA מיותר לחלוטין וגוזל זמן קרינה פנימית (ברכיטרפיה) לא מומלץ בגליסון 3+4 בין ניתוח לקרינה חיצונית, לאור הגיל הצעיר, ממליץ על ניתוח יתכן ותזדקקו גם לקרינה חיצונית לאחר הניתוח

מנהלי פורום אורולוגיה