ביופסיה ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/11/2017 | 08:56 | מאת: דוד

שלום. גיל 60+ אין לי בעיות במתן שתן , וקיום יחסי מין, מלבד מתן שתן עד 3 פעמים בלילה. לפעמים ביום. מבדיקה כללית עלה. סונר כליות תקינות, שלפוחית תקינה, ערמונית 57 סמ"ק, שארית 61 סמ"ק. שתן כללית ותרבית -תקינות. בשנה האחרונה עלה ה psa מ 3.89 ל5.27 , אינדקס17%. קבלתי המלצה מהאורולג לבצע ביופסיה מונחית סונר של הערמונית. האם קיימת דחיפות בביצוע הביופסיה , או שאפשר לחכות כמה חודשים לבדיקת דם נוספת של ה psa ? תודה.

ההחלטה על ביופסיה דורשת שיקלול של פרמטרים רבים, אין דחיפות בביופסיה אבל לא ניתן לומר שלא צריך ביופסיה ללא הסתכלות במספר ערכי PSA ללא בדיקה של הערמונית, היסטוריה משפחתית וכו'

מנהלי פורום אורולוגיה