נזק בלתי הפיך !!! צלקת בעין

דיון מתוך פורום  ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים

23/01/2017 | 16:32 | מאת: קרע ברשתית ( נזק בלתי הפיך )

שלום , קוראים לו אורנה קיבלתי מכה בעין שמאל לפני חודש והרופאים אמרו לי שלא אראה יותר בעין הזאת והזנק הוא בלתי הפיך ! מה נראה לך ?! מה אפשר לעשות ?! אני יכתוב כאן מה הרגשתי ומה קרה לי בהתחלה ואת הסיכום הרפואי . פניתי למיון עקב עיניים LE BLUNT TRAUMA ממכה "טשטוש ראיה , ללא כפל ראייה בעין שמאל , שוללת דימום פעיל מעין שמאל . שוללת ראית מסך נופל , או ברקים . " בדיקת עיניים עין שמאל 6/60 חדות ראיה עם חריר : ללא שיפור לחץ תוך עיני : 14 עפעפיים : נפיחות PERIORBITAL HEMATOMA לחמית : דימום תת לחמיתי טמפורלי ותחתון קרנית : שקופה לישכה קדמית : עמוקה אישון : מורחב תקופתית NO RAPD עדשה : CLEAR זגוגית : דימום בזגוגית נראה כ CHOROIDAL RUPTURE דיסקה : תקינה . רשתית : צמודה BERLIN EDEMA דימומים רתינלים . תנועות עיניים : ללא הגבלה בתנועות עיניים . החלטה : תשובת CT מוח + ארובות עיניים רשמית גלגלי עיניים שומרים על גודל וצורתם , שרירי ועצבי ריאה בעלי עובי סימטרי דו"צ , אין עדות לממצא חבלתי אינטרו-או . אקסטרוקונלי המטומה פריאורביטלי משמאל לסיכום , ללא עדות לדמם תוך גולגולתי או שבר , המטומה פראאורביטלית משמאל . כל הסיכום הזה בוצע 1.1.2017 עבר 23 ימים מהיום . בתאריך 22.1 הלכתי לעשות בדיקה והורפא אמר שיש לי צלקות וקרע ברשתית ושלא אראה יותר בעין הזאת . אני רואה אבל מטושטש ושתי קווים שחורים לא רואה אבל בכלל טוב . ! ואני מפחדת שזה יעבור לי לעין השניה לא יודעת למה , אבל בעין ימין אני רואה 6/6 אבל לא רואה טוב מרחוק , אולי זה משפיע ?! אבד גם את העין השניה שלי ? מה אני אמורה לעשות ?! אני מפחדת שלא אראה יותר !! יש לי צילום של שתי העיניים יש כאן מדדים אני יעתיק אותם ואשלח לך center 162 center circle 212 superior innre 314 temporal inner 282 lnterior inner 323 nasal inner 303 superior outer 352 temporal outer 311 lnferior outer 342 nasal outer 351 totals 317

צריך לבצע צילום OCT ולהתייעץ עם מומחה רשתית. לא אמור לפגוע בעין השניה.

מנהל פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים