כיצד לבחור אבחון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/05/2010 | 12:04 | מאת: שרית

שלום רב! ברצוני לקבל כיוון לגבי אבחון שימליץ על דרך טיפול. בני בן 9 ותשעה חודשים מתנהל (על פניו) באופן תקין. אולם, אני מרגישה כי קיימת הצפה רגשית, תלות, חוסר ארגון, הימנעות מעשיה (מתפרש אצלי כעצלנות), חרדות ולעיתים אובססיה. אבקש את עזרתך. שרית

18/05/2010 | 00:07 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרית, כדי לתת מענה לקשיים הרגשיים של בנך, תוכלי לפנות לפסיכולוג ילדים קליני, שיוכל - בעזרתך - להבין את המקור להם, ולנסח דרכי התערבות מתאימות. התנהגויות של חוסר ארגון והימנעות מעשייה יכולות לרמוז על קיומה של לקות למידה, אותה אפשר לאבחן בעזרת אבחון פסיכודידקטי. במציאות הדברים, כמובן, שלובים זה בזה, ויתכן שתוכלי לקבל מענה תחת קורת גג אחת, אצל פסיכולוג ילדים קליני וחינוכי, שיוכל להעביר לילד אבחון פסיכודיאגנוסטי ודידקטי. בהצלחה ליאת

18/05/2010 | 10:13 | מאת: שרית

תודה על תשובתך.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים