חרדות ופחדים מינקות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/04/2016 | 15:04 | מאת: דנה

שלום, הבן שלי, כיום בן .1.9 בגיל חודשיים התחיל פחד מזרים, אחות טיפת חלב שטפלה בו בזמנו אמרה שזה מוקדם מידי והופתעה אך לא ייחסה לזה חשיבות... לנו זה הפריעה ביום יום כאשר היה רואה אדם לא מוכר או כשהיינו יוצאים מהבית היה מפחד מזרים והיה להרגיע ה אותו זה נמשך עד גיל 9 חודשים והיה לו גם פחד מרעשים, לקראת גיל שנה גם החל לפחד ולבכות כאשר רק אמרו לו מילה של משהו שעושה רעש או אם רק היה רואה משהו כמו למשל את שואב האבק... היום עדין מפחד מרעשים שלא מכיר, מגיב בבכי היסטרי ובחזרתיות על מילים שאומרים לו . למשל אם אומרים לו זה בסדר אל תפחד הוא יכול להגיד תוך כדי בכי זה בסדר זה בסדר זה בסדר, עד שאומרים לו משהו אחר והוא חוזר על המילה האחרת... בנוסף יש לו פחד מכל מיני חפצים שלא נראים לו כמו למשל פחד מכובע מסויים ( לא מוכן להיות בחדר כשהכובע נמצא) והוא מפחד באופן משמעותי מגברים יש לי שני דודים ושלושה בני דודים שאי אפשר לבקר אותם או שיבואו אלינו כי הוא ממש לא יכול להרגע שהם בסביבה , הפנים שלו מאדימות הלב שלו דופק והוא ממש מנסה להתאפק עד שהוא פרץ בבכי הסטרי הוא ראה אותם פעם אצל סבא וסבתא שלי ומאז לא מסכים להכנס אליהם הביתה מהפחד שהדודים שם, הגענו למצב שהוא נכנס לאותו ורואה את הדרך , מזהה אותה והוא מתחיל לבכות לא טוב לא רוצה... בזמן האחרון כאשר אנחנו נפגשים איתם אנחנו פותחים לו טלויזיה הוא צמוד אלי וככה הבכי פוסק אבל הפחד נשאר... כרגע החלטנו שלא נפגש בקרוב, חשוב לציין שמעולם הם לא עשו לו שום דבר רע/ לא נשאר איתם לבד או מהו כזה... הוא גם נוטה להעלב מכל מיני דברים ואם מישהו מספר על מקרה של פחד שלו הוא מייד מתערב בשיחה ומדבר על הסיטואציה ואומר כן ומספר מה קרה במילים שלו... הוא ראה ילד בגינה עם כובע ומשקפיים וגם נכנס להיסטריה , יש כלב בגינה שפעם נבח עליו ומאז הוא בעל פעם שהכלב בגינה הוא רוצה ללכת ... כל פעם הוא מוצא לעצמו דברים שמפחידים אותו... יש לציין שהוא ילד מאןד חכם, יודע לזהות מספרים עד 10 ולספור יודע את הא,ב והabc יודע לזהות את רוב האותיות ..יודע לזהות את הדם שלו ועוד כל מיני מילים יודע לזהות צורות ( עיגול, משולש, ריבוע, מלבן, טרפז , מחומש, אלפסיה, גליל ועוד ..) יש לו זיכרון שמעתי וחזותי מעולה, זוכר סיטואציות שקרו ומספר עליהן , מדבר במשפטים של 5 מילים יודע להסביר תמיד מה הוא רוצה ומבין הכל... הגשתי טפסים להתפתחות הילד , כמובן שיקח עוד זמן עד שהתור יהיה ... רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות כאשר הוא נכנס לחרדה , האם להמנע ממפגש עם הדודים זה מעשה נכון? ואיך יכול להיות שמגיל כל כך צעיר ילד מפתח חרדות ופחדים כאלה? כל הזמן אמרתי שהוא יגדל וזה יעבור אבל החרדות והפחדים אולי משנים את הצורה שלהם אבל הם קיימים... הוא לא בגן, הוא בבית וישאר בבית עד גיל 3 ( אלרגי ברמה מסכנת חיים לביצים וחלב). אודה להכוונה בנושא , אני מאןד מוטרדת בחודשים האחרונים כי נראה שזה מחמיר... תודה רבה וחג שמח!!!

שלום דנה, קודם כל טוב שניגשת לתהליך הערכה כולל במכון להתפתחות הילד. את מתארת סוגים שונים של תופעות וסימפטומים, וביחד עם אנמנזה מלאה ומקיפה, תוכלי לקבל אבחנה ומענה טיפולי ממוקד, מה שפורום כזה לא יכול לספק. בנתיים ועד אז אני מציעה לך פשוט לעשות כל בשיכולתך על מנת להפחית את רמת המתח והחרדה עבור בנך. לצמצם מגע עם חפצים/ או אנשים מעוררי מתח, לנסות להגיב בהכלה ובאמפטיה לרגשותיו, לחזק את הצדדים החזקים שלו ולשבח אותו עליהם. במקביל הייתי מעודדת כמה שיותר פעילות גופנית עבור בנך. פעילויות בגינה, קפיצה על טרמפולינה, ריצה, משחקי תופסת - כל מה שיכול לפרוק מעט מטען ומתח גופני בהחלט עשוי לסייע לו בוויסות החושי והרגשי. דבר אחרון, מתיאורייך נשמע שבנך מאוד אינטיליגנטי וורבאלי ומעוניין לדבר את חוויותיו. הייתי מעודדת גם את זה, נותנת לו לדבר את מה שהיה, מה הרגיש, מה קרה. כל אלו גם יכולים לעזור לו לעבד ברמה מסוימת את חוויותיו הרגשיות והחושיות העוצמתיות. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

30/04/2016 | 16:09 | מאת: דנה

תודה רבה ירדן!!! תשובתך עזרה לי מאוד ,אעשה את כל מה שהמלצת ... שוב תודה! ושיהיה שבוע טוב...

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים