נגישות
נגישות

רמת סוכר

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/12/2015 | 20:20 | מאת: רחל

שלום בת 65 מזה מספר שנים מטופלת בתרופות ללח"ד כמו כן ב - GLUCOMIN 850MG פעמיים ביום בגלל רמות סוכר גבוהות בדם. אינני יודעת אם יש אבחנה של סכרת, כי רמות HB A1C אצלי לא עלו אף פעם מעל 6.10 אף שרמות הסוכר בשנים האחרונות עלו ובשנה האחרונה הגיע לקרוב ל - 200 בדיקת דם עדכנית: GLUCOSE 194.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.........)* HB A1C(%) 6.10 % ( 4.00- 5.70) (.........)* HB A1C(MMOL/MOL) 44.00 MMOL/MOL( 20.00- 39.00) (.........)* TRIGLYCERIDES 229.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)* 1. האם רמות סוכר קרוב ל 200 כאשר HB A1C 6.10 זו עדיין אבחנה של סכרת? 2. מה ההסבר לפער בין הגלוקוז הגבוה ל-HB A1C שיחסית אינו גבוה? 3. האם לדעתך נדרש טיפול נוסף/אחר בסוכר לאור כך שעדיין רמות גלוקוז גבוהות? הסיכון הוא ברמות סוכר גבוהות או רק כאשר זה בא ביחיד עם HB A1C גבוה? 4. הכולסטרול תקין, אך הטריגלצרידים גבוהים, מה ההסבר לזה? והאם זה קשור איכשהו לסוכר? ומה ניתן לעשות בכדי להוריד את זה ספציפית? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל ישנם מס' קריטריונים לאבחנת סוכרת שהם בקצרה: 1. בדיקת סוכר אקראית מעל ל 200 עם תסמינים כגון צמא מוגבר, השתנה מוגברת, רעב וירידה במשקל הינם מספיקים לאבחנת סוכרת 2. בדיקת סוכר בצום מעל ל 126 בשתי בדיקות חוזרות 3.HBA1C מעל ל 6.5% בשתי בדיקות חוזרות שהינו מציין את רמת הסוכר בדם בשלושת החודשים האחרונים. 4. תוצאה חיובית בבדיקת העמסת סוכר שהינה מעל ל 200 לאחר שעתיים. את נוטלת גלוקומין או גלוקופאג' שנותנים לטיפול בסוכרת מסוג 2 אני מניחה שאת בדיקות הדם עברת לאחר צום של מעל ל 12 שעות, כך שרמת הסוכר שלך עדיין גבוהה, עם HBA1C מתחת ל 6.5, כך שנראה שאת צריכה להמשיך טיפול לסוכרת. שתי נקודות חשוב לציין: הראשונה היא שהבדיקה האבחנתית ביותר לאבחנת סוכרת הינה העמסת סוכר במידה ותוצאות הבדיקה אינן חד משמעיות או כאשר קיים חשד מוגבר לסוכרת והשנייה היא שכיום ישנם מומחים טובים לסוכרת, כך שהמלצתי הינה לפנות אל מומחה אנדוקרינולוג שמומחה בעיקר בסוכרת והוא ינחה אותך ויחליט לגבי המשך הטיפול. כיום ישנם תרופות רבות וחדשות לטיפול בסוכרת מסוג 2. לגבי טריגליצרידים- קיים קשר בין רמות סוכר גבוהות לבין טריגליצרידים מאחר וטיפול לקוי בסוכרת סוג 2 גורם לעליה בטריגליצרידים. מאחר ואני גם פנימאית במקצועי חשוב לי מאד להדגיש את החשיבות בטיפול בסוכרת ושומנים מאחר שיכולים להיגרם סיבוכים רבים בעתיד כגון מאורע מוחי, לבבי, בעיות עיניים, כליות ובכלי הדם הפריפרים. אני הייתי ממשיכה את הטיפול לסוכרת ובמקביל פונה אל רופא מומחה לצורך מעקב והנחיה לגבי המשך הטיפול בהצלחה

03/12/2015 | 21:39 | מאת: רחל

אין מילים על התשובה מאירת העיניים והמפורטת

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)