המוגלובין נמוך והרופאים לא מוצאים לזה פתרון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/10/2011 | 07:53 | מאת: פנחס אוחנה

אימי בת 72, מתאשפזת בזמן האחרון כל חודש בגלל ירידה ברמת ההמוגלובין לרמות של 6.5 ו- 7 גרם לד"ל. בבית החולים בדרך כלל נותנים לה מנת דם ומשחררים אותה. לפני כמה שנים עברה בירור בנושא מח עצם ונמצא תקין. זה כבר כמה שנים סובלת מאי ספיקת כליות, אולם המצב יציב. בכל הבירורים והבדיקות שעשו לה בבית החולים, לא יודעים מה גורם להורדת ההמוגלובין. בעבר מנות הדם, שהייתה מקבלת היו מחזיקים מעמד זמן ממושך, כחצי שנה עד שהיה יורד ההמוגלובין שוב לרמות של 6.5 , 7 גרם לד"ל. כמו כן בשחרורים האחרונים שחררו אותה ברמות המוגלובין של 8, 8.5 גרם לד"ל. האם ניתן לשחרר חולה ברמות המוגלובין אלו ? אילו בדיקות צריך עוד לעשות ? לאילו רופאים מומלץ ללכת ?

25/10/2011 | 12:02 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

ישנן סיכות רבות להמוגלובין נמוך- חוסר ברזל כתוצאה מאיבודו במערכת העיכול. לבירור יש לבצע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. ייצור מופחת כתוצאה מחוסר אריטרופואטין ע"ר מחלת הכליה. מחלה הקרויה MDS שבה יש ייצור מופחת של כדוריות אדומות. בכדי לבצע בירור מסודר של סיבת האנמיה יש לפנות לרופא המשפחה ולשקול בדיקה ע"י רופא המטולוג.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)