אלרגיה ליוד- דחוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

27/03/2005 | 14:58 | מאת: הילה

שלום, בת 24 היום עברתי בדיקת IVP שאלה חשובה- היום אחרי הבדיקה ( בדיקת IVP?) נהייתה לי אדמומית ב 2 העיניים, שעברה בעין שמאל ונשארה בעין ימין. הלכתי לרופא המשפחה שלי שיפענח את התוצאות והוא אמר שהדלקת היא יכולה להיות כתוצאה מאלרגיה ליוד. הוא אמר לי לחפש כתמים אדומים, גרד או קוצר נשימה או נפיחויות שונות ואם יופיעו ללכת דחוף למר"מ. אני מאוד לחוצה וכמובן שבטוחה שמגרד לי ושאני לא נושמת.. אני היסטרית קצת.. הוא נתן לי כדור אהיסטון למפרע. כמה זמן צריך לעקוב אחרי עצמי? ומתי לפנות לרופא? תודה.

29/03/2005 | 11:53 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

מכון שהתשובה נכתבת עכשו. קרוב לוואדי שהכל בסדר. בכל מיקרה המעקב הוא ל 24 שעות.

06/06/2006 | 18:29 | מאת: אתי

שלום אני עומדת לעבור בדיקת סי טי, עם חומר ניגוד, יוד אני לא בטוחה שאני לא רגישה לו, האלטרנטיבה היא סטרואידים, כך אמרו לי מהו החומר הזה ? מה תופעות הלוואי,? מה הברירה האחרת , אם יש? האם עדיף להיבדק לרגישות ליוד לפני, כדי לישלול אפשרות לרגגישות? בתודה

26/09/2005 | 13:42 | מאת: מיה

שלום לפני מספר ימים עשיתי בדיקת CT שכללה זריקת יוד. בערב התחיל אצלי גרד קשה במספר אזורים בגוף עם אדמומיות ונפיחות. רופא המשפחה נתן לי סטרואידים ואנטי היסטמין, אך הגרד המשיך להחריף ולהתפשט ורק לאחר קבלת אינפוזיה אם סטרואידים וזריקת אנטיהיסטמין החל שיפור קל. האם אלרגיה זו ליוד שהוזרק לי קשורה גם ביוד הקיים במזונות שונים והאם עלי להזהר מאיזשהו מזון מסויים?(כמו דגים או מאכלי ים אחרים?) תודה מיה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)